Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΧΩΡΙΟ


Σύμβαση 27,3 εκ. ευρώ για «Βελτίωση οδικής ασφάλειας της Π.Ε.Ο. 90 στο οδικό τμήμα από Καστέλι Κισσάμου έως το Καλό Χωριό Λασιθίου» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης

Την σύμβαση για την υλοποίηση του σημαντικού έργου «Βελτίωση οδικής ασφάλειας της Π.Ε.Ο. 90 στο οδικό τμήμα από Καστέλι Κισσάμου έως το Καλό Χωριό Λασιθίου» με προϋπολογισμό 27,3 εκ. ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. 
Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 
Η σύμβαση αφορά στην υλοποίηση βραχυπρόθεσμων επεμβάσεων σε θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας του Παλαιού Εθνικού Οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Κρήτης. 
Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρόντες ήταν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς, ο γενικός διευθυντής υποδομών Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Αγαπάκης, ο διευθυντής τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης, τα στελέχη της υπηρεσίας Τζούλια Μπαρτολότσι και Μαρία Παπαναστασίου καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας Λεωνίδας Τσίγκος. 
Το έργο
Το φυσικό αντικείμενο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, είναιη βελτίωση της οδικής ασφάλειας της Π.Ε.Ο. 90 (Καστέλι Κισσάμου έως Καλό Χωριό Λασιθίου) σε τμήμα 122 χλμ, εκ των οποίων τα 31,68 χλμ είναι αστικά.
Οι επεμβάσεις περιλαμβάνουν αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού της οδού, διαγράμμιση, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, ανακλαστήρες οδοστρώματος, στηθαία ασφαλείας, συντήρηση υφιστάμενου ηλεκτροφωτισμού και επέκτασή του. Σε αστικά τμήματα προβλέπεται κατασκευή πεζοδρομίων και ραμπών για άτομα μειωμένης κινητικότητας. Επίσης, τοπικά, προβλέπεται συμπλήρωση – ανακατασκευή της υποδομής, όπως επισκευή φθορών οδοστρώματος, αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης με νέα αντιολισθητική, συμπλήρωση υλικού ερείσματος, καθαρισμός υφιστάμενης τριγωνικής τάφρου, καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας (αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών που εμποδίζουν την ορατότητα) κλπ.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση για την συνεργασία και την έγκριση της δημοπρασίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: