Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

ΤΟΣΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΣΕ ΚΑΙΡΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Όμορφη μάνα, γλυκεία μάνα, πυρωμένη απο την αδικία, δεν σκύβει το κεφάλι, δεν καταφεύγει στην εκκλησία για να λυτρωθεί, όπως της πρότειναν.
Μπορεί να προσεύχεται για τον άγγελο της, αλλά δεν αρκεί, θέλει το πιο απλό, το πιο έντιμο, το πιο δίκαιο, το πιο λυτρωτικό, την τιμωρία των ενόχων.
Περιμένει την κρίση της δικαιοσύνης, αλλά ανησυχεί, δεν την εμπιστεύεται, δεν ειναι σίγουρη οτι θ' αποδοθεί!
Ξέρει οτι γίνονται παρεμβάσεις, οτι ο χρόνος της κρίσης θ' αργήσει και θ' αμβλυνθεί η σφοδρή λαϊκή επιθυμία να δικαιωθούν οι ψυχές.
Εγκατέστησε στους ωμούς της, το βαρύ φορτίο της ενημέρωσης, "όπου δει", για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στο θάνατο τόσων αθώων και ανυποψίαστων ανθρώπων.
Κραυγάζει πως πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί (μη) ευθύνης υπουργών, πάγιο αίτημα της κοινωνίας, που οι πολιτικοί όλων των κομμάτων, "στρίβουν δια του αρραβώνος'.
Σπεύδει στο Ευρωκοινοβούλιο, βγάζει διαπρύσιο λόγο, καταφεύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στέλνει τις αποδείξεις, θα ξαναμιλήσει, με τη φλόγα της καρδιάς της, με την ανάγκη να μην ξανασυμβούν τόσα μαζεμένα λάθη, να μην ξαναβρεθούν τόσοι ανίκανοι σε κρίσιμη θέση!
Όλοι αυτοί οι γονείς, που χάσανε το σπλάχνο τους, τον αδερφό, τον πατέρα πονάνε πολύ.
'Ολοι εμείς συμπαραστεκόμαστε, αλλά ειναι ψέμα οτι νιώθουμε  το ίδιο μ' εκείνους.
Εμείς αυτό που θέλουμε ειναι, να μην επαναληφθεί ένα τετοιο τραγικό γεγονός, γιατί κι εμείς παιδιά έχουμε.
ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΣΙΓΑΥΔΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: