Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 1973-1974 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα αναδρομή σήμερα με το πρόγραμμα Γυμναστικών επιδείξεων του γυμνασίου Καστελίου Κισάμου του έτους 1973-74, που μου έστειλε η Αλεξία Κουρτάκη. 
Το θέμα της χρονιάς αυτής ήταν οι  Ολυμπιακοί αγώνες που είχαν γινει νωρίτερα το 1972 στο Μόναχο και θα ακολουθούσαν το 1976 στο Μόντρεαλ.
Στην αυλή του γυμνασίου Καστελλίου Κισάμου που ειναι πλημμυρισμένη απο κόσμο, Μάη μήνα του 1974 με τους  μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων να συμμετέχουν υπό την επίβλεψη της διοργάνωσης απο τους γυμναστές Μαρακομιχελάκη Αντρών, Γαρυφαλλου Ωραία Ελλάς και Ροβίθη Νικόλαου
Το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε όπως διαβάζω, αναπαράσταση της μετάδοσης της Ολυμπιακής φλόγας, ακολουθούσαν γυμναστικές επιδείξεις, ενόργανες ασκήσεις, αγωνίσματα ατομικά και φυσικά έκλεινε το πρόγραμμα με εθνικούς χορούς. 
Το πρόγραμμα που ειναι συλλεκτικό πλέον είχε τυπωθεί στο τυπογραφείο της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου.
Φωτο 1
Τα κορίτσια της Γ' τάξης και όσα ξεχωρίζω..
Γεωργακάκη, Μπαμπουνακη, Κωνσταντουδάκη, Κατζουράκη, Μαραγκουδάκη, Κακαουνάκη Αννουσάκη, Καρτσωνάκη, Βαρουχάκη, κλπ
Φωτο 2
Σχηματίζοντας τους Ολυμπιακούς κύκλους
Φωτο 3 στο βάθρο των νικητών με την Ολυμπιακή φλόγα Περράκη, Διγενάκη, και Μαρή Λένα πίσω (διορθώσεις δεκτές)
Από το αρχείο τη Αλεξίας Κουρτάκη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: