Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ...

Η πόρτα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κισάμου παραμένει κλειστεί από το 2014 όταν σε ένα βράδυ αποφασίστηκε ότι δεν χρειάζονται μηχανικοί στο δήμο μας πλέον (είχε τότε 3) και τις μελέτες απο δω και πέρα θα τις κανουν άλλοι δήμοι, άλλες τεχνικές υπηρεσίες και η περιφέρεια.

 Βέβαια για όσους γνωρίζουν τα πραγματα αυτό το ατόπημα, γιατί για ατόπημα πρόκειται,  έγινε όχι για να τιμωρηθεί ο λαός της Κισάμου αλλά ο κ. Σταθάκης που βγήκε τότε δήμαρχος. Το ποιος τιμωρήθηκε βέβαια όλα αυτά τα χρόνια το ξέρουμε πολύ καλά... και όσοι δεν το ξέρουν δεν έχουν παρά να κάνουν μια βόλτα όχι μόνο στην πόλη που θρουλλά αλλά και στα χωριά. 

Αν και υπάρχει παραδοχή για αυτό και απο τους δυο τελευταίους δημάρχους (Σταθάκη-Μυλωνάκη) η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει μιας και δεν έχουν την όρεξη να κανουν τα αυτονόητα για ένα δήμο που διαλύεται σιγά-σιγά. Έτσι εύλογα όλοι αναρωτιούνται, ακόμα και η αντιπολίτευση, αν θα γινει κάτι επιτέλους και προσληφθούν κάποιοι μηχανικοί, την ίδια ώρα που το χρήμα σε ειδικούς συνεργάτες τρέχει απο τα μπατζάκια μας.  



Δεν υπάρχουν σχόλια: