Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

ΞΕΚΑθΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Τελικά όπως μας είπε η δημοτική αρχή θα βασιστεί στο ΣΧΟΟΑΠ Ιναχωρίου για το που επιτρέπεται να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες. Ένα θέμα που πρέπει να το φέρει αρχικά στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να γνωμοδοτήσει, αλλά αν διαβάσει καλά εκτός των άλλων ο νυν  ειδικός σύμβουλος του δημου μας και πρώην δήμαρχος Ιναχωρίου κ. Κουκουράκης, είχε προβλέψει και είχε χωρίσει τους ορεινούς όγκους των Εννιά Χωριών σε δύο υποζώνες, για να μην γινει της κακομοίρας.
Την Α' που είναι ο ορεινός όγκος του Αγίου Δικαίου και θεωρείτε υπερπροστατευομενη ζώνη και στην Β' της αειφορικής (ανάπτυξης) διαχείρισης που είναι η συγκεκριμένη περιοχή που θα γίνει αιολικό πάρκο
Φυσικά η δεύτερη ζώνη έχει και κάποιους όρους που έπρεπε να τους είχε διαβάσει η δημοτική μας αρχή πριν κάνει δηλώσεις ..: 
- ....για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικών πάρκων εκπονείται τεχνική και περιβαλλοντική μελέτη, και κατά τον σχεδιασμό και χωροθέτηση του πάρκου λαμβάνεται η σύμφωνη γνώμη του Φορέα Διαχείρισης.
Ο φορέας διαχείρισης λοιπόν και όχι το δημοτικό συμβούλιο υπεύθυνο σαν γνωμοδοτικό, γιατί ειναι γνωστό οτι το τελικό οκ το έχουν περιφέρεια και αποκεντρωμένη.
Κάτι είναι και αυτό λοιπόν για να σώσουμε ότι μπορούμε, αν βασιστούν στο ΣΧΟΟΑΠ, αν και υπολογίζω οτι μόλις το διαβάσουν οι του Δήμου μας μπορεί και να αλλάξουν ρότα. 
Το κρινάκια και τα μάτια σας από τις παραλίες, όλα τα άλλα χυλός .


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: