Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

ΣΤΟ 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ -ΕΚΘΕΣΗ "ΕΠΙ ΓΗΣ" Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΤΖΟΥΛΑΚΗΣ

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής της Αθήνας και κάτοχος διδακτορικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, είναι το πρόσωπο «κλειδί» που θα συνδράμει στις εργασίες του 4ου συνεδρίου – έκθεσης «Επί Γης» που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 29 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο του «Aldemar Olympian Village» στη Σκαφιδιά Ηλείας.
Ο τ. διευθυντής του Ινστιτούτου Ελαίας και Υποτροπικών Φυτών, θα βρίσκεται στην Ηλεία όπου θα μιλήσει με θέμα «Η ελαιοκαλλιέργεια στην Ελλάδα και τον κόσμο – παρούσα κατάσταση και προοπτικές» παρουσιάζοντας μέσα από στοχευμένες έρευνες που έχει πραγματοποιήσει όλα όσα χρειάζεται να ξέρει ο αγρότης – παραγωγός. Ο κ. Χαρτζουλάκης, με την πολύχρονη εμπειρία του και ως ειδικός σύμβουλος σε θέματα αρδεύσεων και ελαιοκομίας στην Κίνα, Πακιστάν, Ιράν, Αίγυπτο και Ιορδανία, έχει καταγράψει μια πλούσια διαδρομή στο κομμάτι της έρευνας ενώ εργάσθηκε από το 1980 μέχρι το 2013 ως γεωπόνος – ερευνητής και από το 2006 διετέλεσε Διευθυντής στο Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών στα Χανιά Κρήτης σε θέματα άρδευσης των καλλιεργειών.
 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: