Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

4 ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟ ΕΝΑ ΣΤΟ ΒΛΑΤΟΣ

Σχέδια για κατασκευή 6 αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στο νομό Χανίων προβλέπει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που έχει κατατεθεί στο ΥΠΕΝ και αφορά σε 4 δήμους του νομού, η οποία θα βρίσκεται σε διαβούλευση έως τις 22 Απριλίου 2024.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη ΜΠΕ που έχει κατατεθεί προβλέπεται η κατασκευή συνολικά 6 αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργεια (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 288 MW με μέγιστη αποδιδόμενη ισχύ 256,36 MW στους δήμους Σφακίων, Κισσάμου, Αποκορώνου και Κανδάνου Σελίνου με φορέα υλοποίησης του έργου την εταιρεία «Τέρνα Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε.» .
Όπως αναφέρεται στη ΜΠΕ οι 6 ΑΣΠΗΕ θα εγκατασταθούν στις θέσεις «Βλατός-Κουτρούλης, Κολυμπός, Βιτζιλοκάθι», «Μονόπρινος Βάρδιες», «Ανεμόμυλος- Σελάδα», «Ανεμοκεφάλα- Χάλαρα- Μέσα Βάτες», «Χιονίστρα – Κεφάλα, Κόρδα- Αμμολοχίας-Περισυνάκη- Πάπουρα- Αχλάδες» της ΠΕ Χανίων.
Για την πρόσβαση στους αιολικούς σταθμούς, θα χρησιμοποιηθεί το ήδη υπάρχον επαρχιακό οδικό δίκτυο σε μεγάλο βαθμό ενώ προβλέπονται και βελτιωτικά έργα όπου χρειάζεται στο οδικό δίκτυο ή θα γίνει διάνοιξη νέο δικτύου όπου δεν υφίσταται μέχρι τις πλατείες των ανεμογεννητριών με συνοδά έργα. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στη ΜΠΕ για την κατασκευή των αιολικών πάρκων προβλέπεται η διάνοιξη δρόμων συνολικού μήκους 89,5 περίπου χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 32,1 χιλ. θα αφορούν βελτιώσεις σε ήδη υφιστάμενο αγροτικό δίκτυο.
Ακόμη μέσα στη ΜΠΕ προβλέπεται και η εγκατάσταση ενός νέου υποσταθμού ανύψωσης τάσης, του Υ/Σ Χανιά που θα εξυπηρετεί τους αιολικούς σταθμούς: Ανεμοκεφάλα Χάλαρα- Μέσα Βάτες – Χιονίστρα, Κεφάλα – Κόρδα- Αμμολοχίας-Περισυνάκη- Πάπουρα- Αχλάδες
Από τον Υ/Σ Χανιά θα εκκινά εναέρια γραμμή ΥΤ με μήκος περίπου 12,5 km.

Δεν υπάρχουν σχόλια: