Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

ΔΩΡΕΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Σε μία εποχή όπου η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αντιμετωπίζει ποικίλες προκλήσεις, η ιδιωτική πρωτοβουλία αναδεικνύεται ως ένας ισχυρός πυλώνας υποστήριξης και σταθερότητας. Ένας τέτοιος πυλώνας υποστήριξης, αποτελεί σήμερα η συλλογική προσπάθεια των φαρμακοποιών της ευρύτερης περιοχής Κισσάμου, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να ενισχύσουν το Κέντρο Υγείας Κισσάμου. Κατανοώντας τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει ένα ίδρυμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε μία κοινότητα, για σχεδόν τέσσερεις δεκαετίες, οι φαρμακοποιοί της περιοχής συγκέντρωσαν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο τους επέτρεψε να αγοράσουν και να δωρίσουν στη Μονάδα μας ένα Ηλεκτρικό Εξεταστικό Κρεβάτι και μία Υδραυλική Καρέκλα Αιμοληψίας.
Αναλυτικότερα οι φαρμακοποιοί: κ.κ. Γιαλεδάκης Ιωάννης, Κατάκης Παντελής, Μαζοκοπάκης Ιωάννης, Ρεβελάκης Ιωάννης, Ρούστομ Αλέξανδρος, Σκουλάκης Αριστείδης, Σταθόπουλος Αντώνιος και Φαραγγιτάκης Εμμανουήλ συνεισέφεραν
για την αγορά :
1. Μίας Υδραυλικής καρέκλας αιμοληψίας με τρία τμήματα και περιστροφή 360 μοιρών στον δικό της άξονα, με στήριγμα ρολού, αναιρούμενα μπράτσα και σχισμή προσώπου.
2. Ενός ηλεκτρικού Εξεταστικού κρεβατιού με ηλεκτρική ρύθμιση ύψους μέσω χειριστηρίου, αναδιπλούμενη πλάτη, ατσάλινο πλαίσιο με ενισχυμένη επένδυση και στήριγμα ρολού στο προσκέφαλο.
Η δωρεά παραδόθηκε στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου, αντικαθιστώντας τον πεπαλαιωμένο και φθαρμένο εξοπλισμό της Μονάδας μας. Στο πλαίσιο αυτό, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες, σε όλους όσους συμμετείχαν στην εν λόγω δωρεά, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της ως μιας ισχυρής υπενθύμιση του αντίκτυπου που μπορεί να έχουν παρόμοιες ενέργειες κοινοτικής αλληλεγγύης, συλλογικής συμμετοχής και συνεργασίας για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού.
Με εκτίμηση,
O Διευθυντής Κέντρου Υγείας Κισσάμου
Δημήτριος Ανυφαντάκης
Ιατρός Επιμελητής Α

Δεν υπάρχουν σχόλια: