Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ

Κατά την TripAdvisor η παραλίες στη Φαλάσαρνα έχουν ακόμα πέραση .....έτσι
- Στη 19η θέση παγκοσμίως βρίσκονται η παραλία στη Φαλάρσανα. «Ροζ άμμος, γαλάζια νερά, εντυπωσιακά βουνά, απίστευτα ηλιοβασιλέματα – η παραλία Φαλάσαρνα είναι υπέροχη μόνο και μόνο από τη θέα της. Αφού τα απολαύσετε όλα, κολυμπήστε, κάντε καταδύσεις ή χαλαρώστε στην απαλή άμμο και, στη συνέχεια, τσιμπήστε κάτι σε ένα κοντινό μπαρ ή καφετέρια. Η παραλία είναι ιδανική για οικογένειες και διαθέτει δωρεάν ανέσεις, όπως τουαλέτες και χώρο στάθμευσης», γράφει η πλατφόρμα.
Να κάνουμε λοιπόν τον σταυρό μας που έχουμε ακόμα δακτυλοδεικτούμενες παραλίες αλλά όπως βλέπετε αυτές που βρίσκονται μέσα στην πολυπόθητη Νατουρα ειναι εξαφανισμένες απο την σωστή διαχείριση που έκανε τόσα χρόνια ο δήμος μας. 
Δόξα το Θεό λοιπόν που δεν ακούμπησε ακόμα τη Φαλάσαρνα, αν και τα καταφερε περυσι με την αποκαθήλωση της γαλάζιας σημαίας....
Τα κρινάκια και τα μάτια σας ..

Πάντως και με τον νέο νόμο.....που στα γρήγορα αναφέρει...
- Αρμόδιος φορέας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας είναι πλέον το Δημόσιο και η ΕΤΑΔ ΑΕ που εκπροσωπείται από την Κτηματική Υπηρεσία. Το 60% επί του εσόδου του Δημοσίου από την παραχώρηση απλής χρήσης θα αποδίδεται στον οικείο δήμο.
Πάλι θα τρυγά δίχως ούτε μια υποδομή....
Αυτό μας αξίζει αυτό έχουμε εν ολίγοις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: