Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΣΑΜΟΥ & ΣΕΛΙΝΟΥ

ΑΓΓΕΛΤΗΡΙΟΝ
Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου, μετά βαθυτάτης, κατά άνθρωπον, θλίψεως και την προσδοκίαν της Αναστάσεως, αναγγέλλει την αιφνίδιον κοίμησιν και προς Κύριον εκδημίαν του Αιδ. Πρωτ. π. Νικολάου Βουτσαδάκη, Εφημερίου Καληδονίας Κισάμου. Ο αλήστου μνήμης Πρωτοπρεσβύτερος χειροτονήθηκε Διάκονος και Ιερεύς το έτος 1974 υπό του τότε Τοποτηρητού της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, Σεβ. Μητρ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Τίτου, όστις και τον διόρισεν εις την Ενορίαν Αγίας Ειρήνης Καληδονίας Κισάμου, όπου και παρέμεινεν έως της αιφνιδίου κοιμήσεως του, διακονών ευόρκως, ευσυνειδήτως  και θεαρέστως τόσον την Ενορίαν αυτού, όσον και όπου αλλού η Ιερά Μητρόπολις τον εκάλεσεν. Άριστος ιερουργός των Ιερών Μυστηρίων, διακριθείς δια το ήθος του, την ακεραιτότηταν του, το ανεπίληπτον του χαρακτήρος του, την τιμιότηταν του και την πνευματικήν του προσφοράν, μεταδίδων δια μιαν πεντηκοντετίαν την Χάριν του Θεού. Πάντοτε πιστός, αφοσιωμένος, φιλακόλουθος, συνεπής, και ταπεινός λευίτης του Θεϊκού Αμπελώνος, απολαμβάνοντας τιμής, σεβασμού, αγάπης και αναγνωρίσεως υπό του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού.
Το σκήνωμα του μακαριστού Ιερέως Νικολάου θα μεταφερθεί εις την οικίαν του, Ροδωπού Κισάμου, το εσπέρας της Παρασκευής (15/3) και περί ώραν 18.00ην μετά μεσημβρίαν, όπου και θα παραμείνει καθ΄ όλην την διάρκειαν της νυκτός. Το πρωί του Σαββάτου, (16/3) περί ώραν 7.30ην πρωινήν  θα μεταφερθεί εις τον Ι. Ναόν Αγίου Γεωργίου, Ροδωπού, οπότε και θα τελεσθή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η δε εξόδιος Ακολουθία αυτού τελεσθήσεται την 12ην μεσημβρινήν της ιδίας ημέρας. Ο ενταφιασμός του σκηνώματος του αοιδίμου Ιερέως Νικολάου θα τελεσθεί εις το κοιμητήριον του ως άνω Ιερού Ναού. 
Παρακαλούμεν όπως εύχησθε δια την ανάπαυσιν της μακαρίας ψυχής του κεκοιμημένου Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Βουτσαδάκη, Κύριος ο Θεός όπως κατατάξη αυτόν εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων, καθιστών αυτόν λειτουργόν και εις το Επουράνιον Θυσιαστήριον. Είη η μνήμη αυτού αγήρως και αιωνία. 
Εκ της Ι. Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: