Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΦΤΑΙΧΤΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;

Μια πόλη μπορεί να μην έχει ασφάλτινους δρόμους, μπορεί να πίνει ακόμα νερό από αμιαντοσωλήνες, μπορεί να μην έχει πεζοδρόμια, μπορεί να μην έχει εντελώς τίποτα και να το καταλαβαίνουν οι δημότες...δεν μπορεί όμως ποτέ να μην είναι καθαρή και να την βλέπουν σε αυτό το χάλι.
- Ναι φταίνε οι δημότες, θα μου πείτε, που δεν τηρούν τα καθωσπρέπει, ναι φταίνε αυτοί που δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή η πράξη προσβάλει όλους μας, όμως η αλήθεια ειναι πολύ διαφορετική και φταίει κατά πολύ ο δήμος μας που δεν μπορεί να λύσει το μικρό αυτό πρόβλημα χρόνια τωρα. 
- Το να πάρεις τους κάδους από όλη την πόλη επειδή δεν αρέσει σε έναν, είναι αποποίηση ευθυνών, και σβήσιμο υπόσχεσης. Η κάθε δημοτική αρχή εκλέγεται για να λύνει τα οποία προβλήματα υπάρχουν. Δυστυχώς με το εξαφανίζει τους κάδους και το σπουδαιότερο να μην ενημερώνει τους κακούς επαναλαμβάνω πολίτες, που υπάρχουν κάδοι και που πρέπει να τα πηγαίνουν τα οικιακά τους απορρίμματα, είναι σαν να σηκώνει τα χέρια ψηλά... και είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο.
Για αυτήν την εικόνα -ως και χθες στην πόλη μας, δεν φταίνε ούτε τα blog ούτε τα ΜΜΕ φταίνε αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα.
Μια μελέτη για ένα μικρό και ευέλικτο απορριμματοφόρο ..αυτό ειναι η λύση. Σίγουρα την σκέφτεται η δημοτική αρχή,.... απλά την σκέφτεται πολύ καιρό.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: