Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΡΕΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Με ομόφωνη απόφαση το Δ.Σ του Δήμου Κισάμου (δια περιφοράς) 
1. Εγκρίνει την αδελφοποίηση του Δήμου Κισάμου με το Δήμο Κυθήρων.
2. Εγκρίνει το επισυναπτόμενο Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης.
3. Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο κ. Μυλωνάκη Γεώργιο να αναλάβει τον συντονισμό των προαπαιτούμενων ενεργειών, την υπογραφή κάθε προπαρασκευαστικής πράξης καθώς και το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης. Τα διαδικαστικά της τελετής αδελφοποίησης θα συναποφασιστούν με το Δήμο Κυθήρων μετά την λήξη των ειδικών απαγορευτικών μέτρων που ισχύουν για την αποτροπή διασποράς του κορωνοιού COVID-19.

Μάλιστα το πρωτόκολλο αδελφοποίησης έχει και ημερομηνία 17 Αυγούστου, καθόλου τυχαία μιας και αυτή η Δευτέρα του Αυγούστου είναι η μεγάλη Εορτή του Αγίου Μύρωνα στα Αντικύθηρα, μέρα που θα υπογράψουν την αδελφοποίηση οι δυο "συγγενείς δήμοι". 
ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
Για αδελφοποίηση και συνεργασία
Σήμερα, 17 Αυγούστου 2020, στα Αντικύθηρα, ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, εκπροσωπώντας τον Δήμο Κισσάμου, σε συνέχεια της με αρ. ……/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβούλιου και ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, εκπροσωπώντας τον Δήμο Κυθήρων, σε συνέχεια της με αρ. ……/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, Συνυπογράφουμε το παρόν πρωτόκολλο αδελφοποίησης και συμφωνούμε, μετά και από τις αποφάσεις των Δημοτικών μας Συμβουλίων, την εδραίωση και την περαιτέρω ανάπτυξη αδελφικών δεσμών μεταξύ των δύο Δήμων, με την ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και επισκέψεων στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, της κοινωνικής ζωής καθώς και τη διεύρυνση και σε άλλους τομείς των δύο Δήμων.
Ενδεικτικές δράσεις, στο πλαίσιο της παρούσας αδελφοποίησης και συνεργασίας είναι:
● Ανταλλαγές επισκέψεων εκπροσώπων των Δήμων και τοπικών οργανώσεων για τη
μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών σε θέματα προβολής πολιτισμού και
τουρισμού, οργάνωση εκθέσεων και άλλα συναφή
● Ανταλλαγές επισκέψεων τοπικών μουσικοχορευτικών συλλόγων και αθλητικών
σωματείων στο πλαίσιο διοργάνωσης σχετικών εκδηλώσεων, προετοιμασίας ή και
συμμετοχής με σκοπό την προαγωγή της λαϊκής παράδοσης και της εμβάθυνσης των
δεσμών μεταξύ των κατοίκων των δύο Δήμων
● Ανταλλαγές επισκέψεων αντιπροσωπευτικών ηλικιακών ομάδων στο πλαίσιο του
πολιτισμού και τουρισμού
Στο πλαίσιο της παρούσας αδελφοποίησης και συνεργασίας θα καταρτίζεται κατ΄ έτος, ετήσιο πλάνο δραστηριοτήτων το οποίο θα εγκρίνεται από τα οικεία Δημοτικά Συμβούλια. Επίσης, στους διαδικτυακούς τόπους των δύο Δήμων, θα καταχωρούνται ανακοινώσεις και πληροφορίες για όλες τις πραγματοποιούμενες εκδηλώσεις και συνεργασίες, καθώς επίσης θα μπορούν να υποβληθούν και προτάσεις για μελλοντικές εκδηλώσεις και συνεργασίες.
Η κατάρτιση και εισήγηση του ετήσιου προγράμματος δραστηριοτήτων, καθώς και ο
συντονισμός, η αξιολόγηση και παρακολούθηση αυτών θα γίνεται από ειδικές επιτροπές
αδελφοποίησης, οι οποίες θα μπορούν να συσταθούν για το σκοπό αυτό σε κάθε Δήμο.
Η συμφωνία αυτή ισχύει από την υπογραφή της και για αόριστο χρόνο και θα λήξει μόνο ένα
από τα συμβαλλόμενα μέρη ζητήσει τούτο εγγράφως.
Αντικύθηρα, 17 Αυγούστου 2020
 Ο Δήμαρχος Κισάμου     Ο Δήμαρχος Κυθήρων

 Γεώργιος Μυλωνάκης     Ευστράτιος Αθ. Χαρχαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: