Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΓΕΡΗ ΜΠΑΖΑ....

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την επιχείρηση σε Κίσαμο και Πλατανιά
«Ολοκληρώθηκε σήμερα (23.06.2020) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά και του Δήμου Κισσάμου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά τρεις χιλιάδες (3.000) δενδρύλλια κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκαν χθες (22.06.2020) από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις εξερεύνησης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν σήμερα (23.06.2020)  στην ευρύτερη περιοχή των παραπάνω Δήμων.
Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης χθές (22.06.2020) εντοπίστηκε αρχικά μία φυτεία  σε ορεινή δασική έκταση του Δήμου Πλατανιά, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο συνολικά  οχτακόσια είκοσι (820) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, ενώ σήμερα (23.06.2020)  σε ορεινή δασική έκταση περιοχής του Δήμου Κισσάμου βρέθηκαν συνολικά δύο χιλιάδες εκατόν ογδόντα (2.180) δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς σε έξι ειδικά διαμορφωμένους χώρους (διαφορετικών επιπέδων) ευρισκόμενα, στο στάδιο της ανάπτυξης.
Τα τρεις χιλιάδες δενδρύλλια (3.000), εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: