Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΤΟΠΟΥ

Ευρεία σύσκεψη στο λιμάνι της Κισάμου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Χανίων και της Δημοτικής Αρχής της Κισάμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης.
Όπως αναφέρει το ΕΒΕΧ, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, κ. Βιριράκης, με την υποστήριξη του προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Ροκάκη, ανέπτυξε στους εκπροσώπους της πόλης της Κισάμου τη στρατηγική ευκαιρία που διανοίγεται για το λιμάνι της Κισάμου από την πρόσφατη νομοθεσία 4663/2020, η οποία διασφαλίζει την απλούστευση και επιτάχυνση των απαιτούμενων διαδικασιών για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων στην Ελλάδα. Ήδη σε 83 θαλάσσιες περιοχές της χώρας προωθούνται οι διαδικασίες αδειοδότησης για την ανάπτυξη ενός διευρυμένου και βιώσιμου δικτύου υδατοδρομίων με αποτέλεσμα να εμπλουτιστεί το Ελληνικό τουριστικό προϊόν σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία μετά την εκδήλωση της πανδημίας Covid-19.
Στη διερευνητική πρόταση του κ. Βιριράκη, ο Δήμαρχος Κισάμου εξέφρασε το θερμό ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την προώθηση των διαδικασιών που προβλέπει η νέα νομοθεσία με σκοπό την αξιολόγηση της δυνατότητας χωροθέτησης του πρώτου υδατοδρομίου των Χανίων στην Κίσαμο. Μάλιστα, ο κ. Μυλωνάκης, δήλωσε ότι άμεσα θα ενημερώσει και το Δημοτικό Συμβούλιο της Κισάμου για τη συγκεκριμένη στρατηγική ευκαιρία, η οποία εκτίμησε ότι θα εξασφαλίσει την καλύτερη διασύνδεση της Δυτικής Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα και με άλλους απομακρυσμένους προορισμούς.
Ο κ. Ροκάκης, από την πλευρά του Επιμελητηρίου Χανίων, τόνισε ότι η συγκεκριμένη πρόταση για το υδατοδρόμιο της Κισάμου διανοίγει σημαντικές προοπτικές στην ποιοτική τουριστική ανάπτυξη των Χανίων, καθώς πλέον θα ενισχυθεί αποτελεσματικά η δυνατότητα των επισκεπτών υψηλού εισοδήματος να συνδυάσουν ευέλικτα τις διακοπές τους με αξιοθέατα της υπόλοιπης Ελλάδας, όπως η Σαντορίνη ή η Αρχαία Ολυμπία, αναζωπυρώνοντας παράλληλα και το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη δυτική Κρήτη.
Στη συνέχεια, ο κ. Βιριράκης, διερεύνησε το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής της Κισάμου για την ολοκληρωμένη αναβάθμιση του λιμανιού της πόλης σε επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών, όπως αυτές θα μπορούσαν να αποτυπωθούν από την προώθηση ειδικής προμελέτης την οποία θα διεξάγει το Λιμενικό Ταμείο Χανίων.
Από την πλευρά του ο κ. Ροκάκης υποστήριξε ότι η υπό διερεύνηση επένδυση θα μπορούσε να αξιοποιήσει αποτελεσματικά την ελκυστική γεωγραφική θέση του λιμανιού της Κισάμου στη Μεσόγειο, καθιστώντας το ελκυστικό στο μέλλον ελκυστικό σε ναυτιλιακές εταιρίες που θα επιδιώξουν να διασυνδέσουν εμπορικά και τουριστικά την Κρήτη ακόμα και με γειτονικές χώρες από την Αφρική ή την Ιταλία.
Ο Δήμαρχος της Κισάμου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου για τη διερευνητική του πρόταση και του απάντησε ότι επίσης την αποδέχεται με ενθουσιασμό καθώς εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το στρατηγικό αναπτυξιακό συμφέρον των συμπολιτών του.
Ο Δήμαρχος Κισάμου έθεσε στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χανίων και του Επιμελητηρίου Χανίων την προτεραιότητα της αυτοδιοικητικής Αρχής για την αποκατάσταση της παλιάς προβλήτας του Τελωνείου της πόλης ώστε να δοθεί η δυνατότητα διεξαγωγής τουριστικών κυρίως δρομολογίων από μικρά πλοία.
Ο κ. Ροκάκης συμφώνησε με τον κ. Μυλωνάκη ότι η συγκεκριμένη αποκατάσταση θα μπορούσε να τονώσει σημαντικά την εμπορική και τουριστική κίνηση μέσα στην πόλη της Κισάμου.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα και την αρμοδιότητα του να εμπλακεί στην υλοποίησή του.
Τέλος, οι εκπρόσωποι της Δημοτική Αρχής έθεσαν στον επικεφαλής του Λιμενικού Ταμείου Χανίων αρκετά επιμέρους αιτήματα που αφορούν περιφερειακές λιμενικές υποδομές της περιοχής, οι οποίες απαιτούν στοχευμένες δράσεις υποστήριξης.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: