Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ...

- Ο τόπος μας χρειάζεται μια διαφήμιση διαφορετική, χρειάζεται αυτό το διαφορετικό που δεν δείχνουμε, που ηθελημένα αγνοούμε και δεν είναι μόνο ο Μπάλος, το Λαφονησι και η Φαλάσαρνα Κίσαμος. Παρακολουθώντας απο πολύ κοντά τις τελευταίες μέρες την προσπάθεια της προβολής μας, διαπίστωσα το μπορούμε να κάνουμε πολλά αρκεί να σκεφτούμε ήρεμα και ..τοπικά!!
Τόσοι καταξιωμένοι Κισαμίτες, παιδιά δικά μας, που κανείς δεν αμφισβητεί την αγάπη τους για την περιοχή, για τους ανθρώπους εδώ, για τα χωριά τους, και μεις αντί να σκεφτούμε ανταποδοτικά.....αντί να τους βάλουμε μπροστάρηδες, χρυσώνουμε τον κάθε άσχετο για να μας προβάλει 5 λεπτά που δυστυχώς απο την αμάθεια του, μας προσβάλει στο τέλος.
Μπάλος, Λαφονήσι, Φαλάσαρνα είναι γνωστά, πασίγνωστα, όμως η Κίσαμος έχει χιλιάδες μέρη εξίσου όμορφα, σπάνια, που δεν είναι γνωστά ούτε και σε μας τους περισσότερους...
Παράδειγμα έφερα τον Μανώλη γιατί τώρα τελευταία μας ανακάλυψαν και κάτι μάγειροι .... περαστικοί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: