Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ροτόντα Καλαθενών, η αρχή μιας προσπάθειας που είχε επαναληφθεί πριν κάμποσα χρόνια πάλι επί δημαρχίας Μυλωνάκη και δεν ξετέλεψε. Ο Δήμαρχος είναι αλήθεια οτι προσπαθεί να κάνει αυτό που πρέπει, φυσικά σε μια περίπτωση όπως η αναστήλωση, συντήρηση ενός (ιδιωτικού) μνημείου χρειάζεται η συμβολή όλων ...  ουσιαστική συμβολή εκτός των υπηρεσιών ...και των κατοίκων της περιοχής, πράγμα που δεν το βλέπω να γίνεται τώρα. 
Αν εξαιρέσουμε τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Σγουρομάλλη που κάνει τον αγώνα του αθόρυβα, οι υπόλοιποι άραγε που είναι;
Το μνημείο σε μερικά χρόνια, αν όλα πάνε καλά, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς... ας ελπίσουμε οτι θα αλλάξει η κατάσταση και θα το προσέξουν και αυτοί που πρέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: