Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Επειδή τον τελευταίο καιρό ακούω μια μουρμούρα σχετικά με το τι κάνει ή τι έχει κάνει ο Δήμος Κισάμου για τα αδέσποτα της πόλης, έχω να πω μιας και το παρακολουθώ το θέμα στενά... οτι πάει μια χαρά. Τεράστια διαφορά απο τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, όχι μόνο στην άμεση αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων των αδέσποτων, αλλά και στην διάθεση την εξεύρεση λύσεων ειδικά από τον αντιδήμαρχο κ. Κελαιδή και την ομάδα του.
- Δεν είναι κρυφό οτι ο Δήμος Κισάμου διέθεσε μόνο τον πρώτο χρόνο που είναι στα πράγματα πάνω απο 15.000 Ε, αυξάνοντας το ποσό αυτό με άλλες 5.000 Ε για στειρώσεις, τροφές αλλά και ενημέρωση των δημοτών στο σοβαρό πρόβλημα των αδέσποτων.
Ήδη έχει τυπώσει πάνω απο 3.000 ενημερωτικά φυλλάδια που θα μοιραστούν μέσω της ντόπιας εφημερίδας, αλλά και των λογαριασμών ύδρευσης του Δήμου. Τέλος θα φτιαχτούν σελιδοδείκτες που θα έχουν τυπωμένα όλα τα σκυλάκια που έχουν αυτήν την στιγμή υιοθετηθεί και βρίσκονται προσωρινά σε σπίτια εθελοντών φιλόζωων... μπας και βρουν μόνιμο σπίτι...
Στις προσεχείς δράσεις του, μιας και αυτό ήταν για την φετινή χρονιά αλλά λόγω πανδημίας δεν έγινε, είναι και η ενημέρωση με ειδικό άνθρωπο που θα πηγαίνει απο σχολείο σε σχολείο καλλιεργώντας μια κουλτούρα που δυστυχώς δεν υπάρχει στην γειτονιά μας.
Θεωρώ οτι οι δράσεις του Δήμου είναι σε καλό δρόμο, ειδικά στο θέμα αυτό, και η προσπάθεια που είναι ομολογουμένως δύσκολη έχει δείξει καλά αποτελέσματα. 
Ο Δήμος Κισάμου αποκτά φιλοζωική συνείδηση αλλά και συμπεριφορά και η συνεργασία του με τους φιλόζωους της πόλης είναι άριστη, σε αυτό βέβαια μεγάλο ρόλο παίζουν και οι  κτηνίατροι της πόλης που δεν λένε ..ποτέ όχι!!. 
-Εδώ βέβαια θα πρέπει να δείξουμε και μεις οι πολίτες το καλό μας πρόσωπο βοηθώντας την προσπάθεια αυτή... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: