Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η 5ΜΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Συνεδριάζει αύριο το μεσημέρι η 5μελής επιτροπή παρακολούθησης προγραμμάτων διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Κισάμου. Η επιτροπή που κατά τα 3/5 αποτελείτε απο φιλόζωες εκτός Κισάμου (έτσι πρέπει να είναι λένε) θα συνεδριάσει με τον πρόεδρο της, αντιδήμαρχο κ. Κελαϊδή να έχει να λύσει πολλά σοβαρά θέματα που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες. Αν και "ο Δήμος Κισάμου συνεχίζει μια γραμμή και πορεία φιλική και πολιτισμένη για τα ζώα και αυτό είναι κατά την γνώμη μου το πλέον σημαντικό και σπουδαίο" τα λόγια της προέδρου της ΠΦΠΟ Νατάσας Μπομπολάκη, εντούτοις υπάρχει μια ντόπια μουρμούρα, απο τους φιλόζωους Κισάμου, που αντιδρούν σε ορισμένα διαδικαστικά θέματα, ένα απο αυτά η μη εκπροσώπηση τους στο 5μελές. 
(ένας απο τους φιλόζωους Κισάμου παρευρίσκεται για πει τα προβλήματα)
- Η αλήθεια βέβαια είναι οτι μουρμούρες θα υπάρχουν, αλλά για να μπορούν να βρίσκονται στην 5μελή θα πρέπει οι φιλόζωοι Κισάμου να γίνουν σωματείο, μόνο έτσι θα ακουστούν οι απόψεις τους και οι θέσεις τους. Όσο δεν υπάρχει νόμιμο σωματείο ή Ένωση στον δήμο μας  απο τους φιλόζωους, τις θέσεις θα τις καταλαμβάνουν άνθρωποι απο αλλού.
Φυσικά το έργο των φιλόζωων του Δήμου ειναι τεράστιο και ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί γιατί αλλιώς η κατάσταση με τα αδέσποτα ή παραπεταμένα σκυλάκια κάθε τόσο και λιγάκι θα ήταν τραγική.
Θεωρώ οτι πέρα απο την 5μελή που νόμιμα κάνει αυτό που κάνει ..ένα δίαυλο επικοινωνίας θα πρέπει να ανοίξουμε με τους φιλόζωους της πόλης -όχι οτι τώρα δεν βοηθούνται.
Τέλος εγκρίθηκε απο την οικονομική του Δήμου Κισάμου επιπλέον ποσό 5.000ε για τροφές και στειρώσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: