Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΕΙΟ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΚΙΣΑΜΟΥ

 Έκτακτη γενική συνέλευση χθες απο την Ένωση Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κισάμου με πολλά παράπονα απο το προεδρείο προς τα μέλη της Ένωσης στην κατάμεστη αίθουσα του Τσατσαρωνάκειου πολυκέντρου. Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει απο την πανδημία και έχουν τρομερές επιπτώσεις στον τουρισμό ήταν το θέμα που συζητήθηκε περισσότερο απο κάθε άλλο, μάλιστα ξεφεύγοντας απο το κυρίως θέμα που ήταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 
 - Υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τα οποία τα ξενοδοχειακά καταλύματα θα πρέπει προσαρμόσουν την λειτουργία τους στην εποχή της πανδημίας και ήταν μια συνεργασία της Ένωσης με το Νέο Εμπορικό Σύλλογο Κισάμου και τον Δήμο Κισάμου. 
Παράλληλα ιδιαίτερη σημασία δίδεται και στην παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος (σεμινάρια)  για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων. Αυτή όπως τονίστηκε θα είναι υποχρεωτική και θα συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης. Η διαδικασία της πιστοποιημένης εκπαίδευσης θα τελεί υπό την ευθύνη του υπουργείου Τουρισμού.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Χανίων, κ. Δημήτρης Νικολακάκης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Κώτσογλου, ο αντιδήμαρχος Κισάμου υπεύθυνος σε θέματα τουρισμού κ Σταθόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς της πόλης και φυσικά οι ξενοδόχοι του Δήμου μας.
Ευχή όλων να πάρει εμπρός το μοναδικό προϊόν που έχουμε να προσφέρουμε μιας και η επόμενη μέρα στον τουρισμό θα είναι τελείως διαφορετική. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα, καινοτόμα και αποτελεσματικά, εγκαταλείποντας τον παραδοσιακό τρόπο και τις παλιές συνήθειες αν θέλουμε να ξαναδούμε τον κόσμο του 2018.



Δεν υπάρχουν σχόλια: