Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 Ο σύλλογος Αλβανών Κισάμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Κισάμου και σε λίγες ώρες έφτιαξαν τους τοίχους του νέου μικρού πάρκου επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, που θα ετοιμάσει ο δήμος Κισάμου. Άλλο ένα χρόνιο έκτρωμα στην καρδιά της πόλης διαμορφώνεται με τον καλύτερο τρόπο και με εθελοντική εργασία, των Αλβανών της πόλης, που η αλήθεια είναι οτι .. ξέρουν πως να χρησιμοποιούν την πέτρα.
 Μπράβο σε όλους, φυσικά το μεγάλο μερίδιο στα παιδιά απο την Αλβανία που ζουν και εργάζονται στην Κίσαμο. Μπράβο φυσικά και στον δήμο Κισάμου αλλά και στον αντιδήμαρχο κ. Μαυροδημητράκη που σκέφτηκε και υλοποίησε αυτήν την ιδέα του.
Τα μικρά πράγματα, ένα και αυτό, ειδικά στην πόλη μπορεί να μην γεμίζουν το μάτι, αλλά είναι αναγκαία να γίνουν, γιατί εκτός των άλλων δείχνει οτι τα έχουμε δει... και δεν τα προσπερνούμε στρέφοντας τα μάτια μας αλλού. 
Αυτό η αντιμετώπιση των πραγμάτων στην πόλη και όχι μόνο, είναι κάτι καινούργιο και μάλιστα δεν είναι και το μοναδικό... μια βόλτα στην οδό Αγαμέμνονος (αν δεν ξέρετε να μάθετε) θα δείτε και εκεί άλλο ένα αλσύλλιο να ετοιμάζεται.
Φώτο Στέλιος Αντωνογιαννάκης

1 σχόλιο:

Μαρία Κοκκινάκη είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει και σε αυτόν που έφερε τις πέτρες ΔΩΡΕΑΝ για να χτιστεί (τρία φορτηγά νομίζω) ,που απ'ότι ξέρω προσφέρει πάντα τις υπηρεσίες του στο Δήμο αφιλοκερδώς όποτε του ζητηθεί η χρειαστεί!!!!