Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Διαβάζω σε ντόπια εφημερίδα οτι βρέθηκε, όπως αναμενόταν, λύση στην εκποίηση του ακινήτου έκτασης 17 στρεμμάτων στις οποίες λειτουργούσαν οι πάλαι ποτέ σύγχρονες εγκαταστάσεις της πρώην ΕΑΣ Κισάμου στην περιοχή του Τράχηλα Γραμπούσας, ανοίγοντας τον δρόμο για την απόκτηση του από γνωστό επιχειρηματία. Μάλιστα το Ειρηνοδικείο Χανίων έδωσε σαν οριστική τιμή εκποίησης του ακινήτου το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.
17 στρέμματα γης που δεν είναι σε κάποιο παραθαλάσσιο σημείο, αλλά δεν παύει να είναι μια μονοκόμματη έκταση γης που με λίγη θέληση ο Δήμος Κισάμου θα μπορούσε να την είχε πάρει και να την αξιοποιήσει... μιας και όπως όλοι ξέρουμε η τράπεζα γης του Δήμου μας έχει στερέψει προ πολλού. Δεν έχω τίποτα με τον επιχειρηματία που καλά κάνει να θέλει να πάρει μια ποντικοφωλιά και να την αξιοποιήσει, αλλά θα περίμενα ειδικά στην περίπτωση αυτή να κινηθούμε (κάποιοι λένε οτι κινηθήκαμε) αστραπιαία. Το πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο να χάνεται μια δημόσια περιουσία είναι αλλονών παπά Ευαγγέλιο, αλλά όταν ένα δήμος προσπαθεί να φτιάξει ένα γήπεδο (12 στρέμματα χρειαζόταν) για να μην φύγει η ομάδα στα Χανιά, όταν δεν μπορεί να φτιάξει ένα κλειστό γυμναστήριο λόγω αρχαίων και άλλων, όταν δεν έχει ένα μεγάλο οικόπεδο για να στεγάσει τα νέα Λύκεια, τότε τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένες.

Τέλος προς σκέψη.... όταν για να διαμορφώσουμε τους χώρους σε Μαύρο Μώλος και 1ο Γυμνάσιο όπου θα μπουν οι αίθουσες προκάτ, και όχι μόνιμες, θα χρειαστούν 600.000Ε τότε καταλαβαίνεις ευκολα πόση μεγάλη ευκαιρία ήταν αυτά τα 17 στρέμματα γης για ένα δήμο που το μεγαλύτερο οικόπεδο του σήμερα είναι ίσαμε 1 στρέμμα. Φυσικά μεγάλος φταίχτης το κράτος που δεν κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε τέτοιες ευκαιρίες να καταλήγουν στους Δήμος ασυζητητί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: