Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Από τις πρώτες απογευματινές ώρες της Δευτέρας 6-1-2020 που το νησί των Αντικυθήρων έμεινε από ρεύμα λόγω βλαβών στο υπέργειο δίκτυο διανομής του ΔΕΔΔΗΕ, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστρ. Χαρχαλάκης βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αντικυθήρων κ. Γιώργο Χαρχαλάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα. Βάσω Μπόγρη και τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά.
Σήμερα το απόγευμα, με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέρθηκαν στο νησί υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ από τα Χανιά προκειμένου να προβούν άμεσα στις δέουσες ενέργειες, για να εξασφαλιστεί η προσωρινή έστω αντιμετώπιση του προβλήματος μέχρι να καταστεί εφικτή η μετάβαση πλήρους συνεργείου και μηχανημάτων με το πλοίο της γραμμής.
Ο Δήμαρχος Κυθήρων με κατεπείγον έγγραφό του προς τον ΔΕΔΔΗΕ Χανίων ζητεί εξηγήσεις καθώς την Παρασκευή 3-1-2020 και ενώ είχαν ήδη εκδοθεί έκτακτα δελτία επιδείνωσης του καιρού, ο εναερίτης του ΔΕΔΔΗΕ που έχει διοριστεί για μόνιμη εργασία στα Αντικύθηρα, έφυγε από το νησί για την Κρήτη με αποτέλεσμα να απαιτηθεί όλη η ανωτέρω κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού.
Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα είναι η απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση του νησιού και ο Δήμος Κυθήρων ευχαριστεί θερμά την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια Αττικής για την άμεση κινητοποίησή τους.

Μπράβο Δήμαρχε 

Δεν υπάρχουν σχόλια: