Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

λιμνοδεξαμενής Έλους!!!
Τον Νοέμβριο του 19, ο δήμαρχος Κισάμου κ. Μυλωνάκης μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Νεκτάριο Κουμάκη είχαν επισκεφτεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου συναντήθηκαν με τον Υπουργό κ. Βορίδη. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η Λιμνοδεξαμενή Έλους και η ανάγκη ολοκλήρωσής της, για να επιτελέσει τον ρόλο της ως ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την περιοχή, μάλιστα έγινε αναφορά στα απαραίτητα βήματα που πρέπει να λάβουν χώρα από το Υπουργείο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, ώστε να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες υπολειπόμενες εργασίες και να ολοκληρωθεί το έργο.
Όπως έμαθα σε λίγο καιρό ξεκινούσαν οι εργασίες αφού τακτοποιήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες με τον ανάδοχο.
Να θυμίσω ότι το έργο της κατασκευής της Λιμνοδεξαμενής Έλους, ήταν ενταγμένο στο Γ' ΚΠΣ με εξασφαλισμένες πιστώσεις, είχε δημοπρατηθεί στις 13/3/2007 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων και είχε υπογραφεί η σύμβαση στις 11 Ιουλίου του 2007 με την κατασκευάστρια εταιρεία «ΕΚΤΩΡ ΔΟΜΙΚΗ ΑΤΕΒΕ». Όμως το έργο ουδέποτε εκτελέστηκε γιατί, αφού μεσολάβησαν τρία χρόνια δικαστικών προσφυγών, ενστάσεων από ιδιώτες και από το Δασαρχείο Χανίων, απεντάχθηκε τελικά με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και διαλύθηκε η σύμβαση με την κατασκευάστρια εταιρεία, με το γελοίο και αστήρικτο δικαιολογητικό ότι το κόστος των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις ήταν πολύ υψηλό.
Ας ελπίσουμε ότι τώρα θα γίνουν όλα αυτά τα έργα που για διάφορους λόγους και αιτίες δεν έγιναν στην Κίσαμο όλα αυτά τα χρόνια ..καθιστώντας μας ... ζητιάνους των απαραίτητων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: