Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

33.000Ε ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, στους Δήμους του Νομού Χανίων για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων τους πιστώθηκαν τα παραπάνω ποσά.
Είναι οι γνωστές δόσεις από τα  99.000Ε που παίρνει ο δήμος μας τον χρόνο για να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα.... τα οποία το 60% πάει στην πρωτοβάθμια και το 40% στην δευτεροβάθμια. 
Φυσικά δεν φτάνουν ούτε για δείγμα....

Στο θέμα των Λυκείων τώρα υπάρχει μια αλλαγή όπως έμαθα και η περίφημη επιτροπή που συστήθηκε αποκλειστικά με εκλεγμένους, μάλλον δεν θα συνεδριάσει ποτέ, αλλά θα φτιαχτεί μια νέα που σε αυτήν θα συμπεριληφθούν και οι διευθυντές των δυο σχολείων. Λογικό το βλέπω μιας και είναι οι αρμόδιοι και γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά και τι θέλει το κάθε σχολείο. Έτσι η πρόταση που κατέθεσε ο πρώην Δήμαρχος κ. Σταθάκης για συνεδρίαση της επιτροπής για να μάθουμε όλοι μας που επιτέλους βρίσκεται η υπόθεση "Λύκεια" δεν ισχύει ώσπου να φτιαχτεί η νέα επιτροπή.
Το έχω ξαναπεί ότι μια τέτοια επιτροπή πρέπει να έχει περισσότερα μέλη που ασχολήθηκαν με το θέμα των Λυκείων διαχρονικά, οι παλιοί διευθυντές δηλαδή από το 2000 και μετά, οι πρώην δήμαρχοι και φυσικά οι σύλλογοι των γονέων.... όσο κάποιοι παίρνουν την υπόθεση αψήφιστα και πιστεύουν ότι είναι υπόθεση ενός κάνουν λάθος και κινδυνεύουν να βρεθούν προ εκπλήξεων μιας και η κατάσταση θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: