Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΣΑΜΙΤΕΣ

Για την εγκατάσταση και υπογειοποίηση του καλωδίου για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο έκλεισε από σήμερα και για τρεις μήνες το ένα ρεύμα του ΒΟΑΚ, από τον Γαλατά μέχρι τον Πλατανιά.
Έτσι όλοι όσοι γυρίζουν από Χανιά προς Κίσαμο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την παλιά εθνική ως το Κολυμβάρι...  φυσικά η περιφέρεια που έδωσε την άδεια θα έπρεπε να είχε φτιάξει τον δρόμο (εδώ γελάνε όλοι ενώ θα έπρεπε να κλαίμε με τα χάλια μας) που είναι και αυτός άθλιος. 
Φανταστείτε λοιπόν τι έχει να γίνει όταν κλείσει και ο δρόμος από Κολυμβάρι ως και Νοπήγεια απο που θα ερχόμαστε ή από θα πηγαίνουμε στην Χώρα, αφού η παλαιά οδός από Καλυδωνία ως και Κολένι είναι για τρακτέρ και μάλιστα με ερπύστριες....εκτός βέβαια κι αν δεν τον κλείσουν όλο το δρόμο και θα πηγαινοερχόμαστε από το ένα ρεύμα...
Φυσικά ακόμα δεν μάθαμε τα ανταποδοτικά οφέλη της Κισάμου από αυτήν την διασύνδεση που θα έπρεπε να ήταν αρκετά... αν φυσικά τα διεκδικήσαμε...αλλά όπως βλέπω μας έχουν γραμμένους όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: