Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ..ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΤΟΝ ΔΑΚΟ ΚΑΠΟΤΕ...

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα  Μανόλης Χνάρης με κύριο θέμα συζήτησης το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας, το διαγωνισμό και την εξεύρεση λύσεων για την αποτελεσματικότερη εκτέλεσή του. Επίσης, ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός συναντήσεων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, όπου στελέχη της Περιφέρειας και των επιστημονικών και ερευνητικών ιδρυμάτων θα ενημερώσουν τους παραγωγούς για τις ασθένειες της ελιάς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των αναλύσεων από τους αρμόδιους φορείς, καθώς και για τις μεθόδους αντιμετώπισής τους. Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των ελέγχων στην αγορά κρέατος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Στη Σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανιών Νίκος Καλογερής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, ο Εντεταλμένος σύμβουλος Πρωτογενή τομέα Λασιθίου Γιάννης Τσιφετάκης, οι Διευθυντές κ. Φωτάκης και Σωμαράς, από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και οι Διευθύντριες των ΔΑΟΚ από τις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, κ.κ. Μυλωνάκη, Βιδάκη και Καούρη αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: