Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ (Ε)ΛΑΦΟΝΗΣΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων χαιρετίζει με ικανοποίηση το γεγονός , ότι οι δύο Δημοτικές αρχές, Κισάμου και Καντάνου-Σελίνου και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς – Δυτικής Κρήτης, αποφάσισαν να συνεργαστούν μέσω συγκεκριμένων δράσεων στα πλαίσια της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΠΜ) για την προστασία της περιοχής του Ελαφονησιού.
Όλοι εμείς που χρόνια αγωνιστήκαμε για την προστασία του περιβάλλοντος του Ελαφονησιού και  που ως κυβερνών κόμμα επικυρώσαμε την Ε.Π.Μ. χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή ως ένα πρώτο βήμα για να υλοποιηθούν οι προβλέψεις της ΕΠΜ που είναι προϊόν εξαντλητικής διαβούλευσης με τη τοπική κοινωνία. 
Σταθερά υποστηρίζουμε ότι το φυσικό περιβάλλον του νησιού είναι η πολυτιμότερη κληρονομιά μας και η φροντίδα για αυτό, η ασφαλέστερη παρακαταθήκη για το μέλλον.
  Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: