Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

 Δυο χάρτες της Κρήτης του προπερασμένου αιώνα, ο πρώτος επί Κρητικής πολιτείας ίσως και παλαιότερος, που δείχνει την Κρήτη με 5 νομούς. Οι γνωστοί 4 συν τον νομό Σφακίων.(καφέ)
Κάτω ένας ελαφρώς νεώτερος με τις επαρχίες της Κρήτης. Αν πατήσετε πάνω στον δεύτερο χάρτη θα διαβάσετε και τα ονόματα της Κρήτης ανά τους αιώνες και φυσικά κάτω μια μαντινάδα .
"Σε μας ετσάτανε γραφτό πάντα να πολεμούμε
πάντα να σκοτονούμαστε, και πάντα στην σκλαβιά να ζούμε"
Φυσικά τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει πως και που χωρίζονται οι νομοί της Κρήτης, ανατολικά και δυτικά. Από τους 20 νομούς οι 9 ανήκουν στα Δυτικά και οι 11 στα ανατολικά (από τότε μας την κάνανε και δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι)
-΄Ε αυτό το σύνορο θα μπορούσε να είναι και για τις περιφέρειες..... σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: