Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

ΚΑΝΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ

Το 14ο καρναβάλι είναι γεγονός και κουβεντιάζεται πολύ αυτές τις μέρες, οι ιθύνοντες σε εγρήγορση και η νεολαία της πόλης το περιμένει κάθε χρόνο, μιας και εκτός από μια κάποια διαφήμιση για την πόλη μας είναι και από τις λίγες διασκεδάσεις που έχουμε...
Δεν θα αναφερθώ ούτε πότε ξεκίνησε το έθιμο αυτό, ούτε είναι στην σκέψη μου να έλθω σε αντιπαλότητα αν το καθ' αυτό Καρναβάλι είναι ή όχι ένα κατάλοιπο μιας διονυσιακής λατρείας... θα σταθώ όμως στο όσο ξύνεις μια πληγή τόσο την ματώνεις.
 Αφορμή πήρα από ένα διαδικτυακό διάλογο ανάμεσα σε υποστηρικτές του και μη... φυσικά μου έκανε εντύπωση ότι μετά τόσες χιλιάδες χρόνια η κόντρα υπάρχει και το υποτιθέμενο πάντρεμα Ελληνισμού και Χριστιανισμού για κάποιους δεν υφίσταται.
Κατ' αρχάς το Καρναβάλι δεν είναι ένα ξενόφερτο έθιμο μιας και οι ρίζες του ξεκινούν από την αρχαία Ελληνική παράδοση, και θα ήταν καλό εδώ να καταλάβουμε ότι το πάντρεμα Έλληνας και Χριστιανός έχει πιάσει (έτσι και αλλιώς) και δεν θα μπορούσε μια μέρα να το χαλάσει, ακόμα κι αν κάποιοι δεν μπορούν να το κατανοήσουν!!! 
Άλλωστε, το καρναβάλι είχε ενταχθεί στη ζωή μας ως Έλληνες και όχι ως Χριστιανοί, και εκτός από μιας μέρα χαράς για όλους μας είναι ευκαιρία και για κάποιους να κάνουν... τα στραβά μάτια.  
Ο περιορισμός σε κάθε τι μη χριστιανικό κάνει κακό στις επιδιώξεις της θρησκείας μας... και φυσικά υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα που ανέχεται ... από την μια μέρα χαράς των Καστελλιανών.
Υ.Σ Απόψεις καθαρά προσωπικές μιας και οι αντιρρήσεις γράφτηκαν στην σελίδα μου

Δεν υπάρχουν σχόλια: