Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

2.091.000 Ε ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΤΟΕΒ ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑΣ

O Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης παρουσία των ενδιαφερομένων υπέγραψε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου την απόφαση ένταξης των έργων εγγείων βελτιώσεων της Κρήτης 10 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 13.667.794 Ε. Για τον ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας εγκρίθηκε το έργο "Εγσυγχρονισμός Κεντρικού Αρδευτικού Αγωγού από Πλοκαμιανά ως και Στόμιο προϋπολογισμού 2.091.208 Ε
"Η περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει τους ΤΟΕΒ του νησιού για τα έργα εξοικονόμησης ενέργειας, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης δικτύων" δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας κ Μπατζάκη Γιάννη, τον αντιπρόεδρο κ Κολοκοτρώνη Αντώνη παρουσία της επόπτριας του ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας κα Μακράκη Χαριτάκη Χρύσας-γεωπόνου. Ο κ Μπατζάκης εκ μέρους του Δ.Σ ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες της περιφέρειας για την βοήθεια τους στην ένταξη του έργου.
Ο πρόεδρος σε ερώτηση, στο πάγιο αίτημα μας, για την επισκευή των λιμνοδεξαμενών Χρυσοσκαλίτισσας και Αγίων Θεοδώρων, έργο που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της έλλειψης νερού στην ευρύτερη περιοχή, ο κ. Αρναουτάκης απάντησε:
-"Ο σχεδιασμός μας για την επόμενη μέρα είναι να ετοιμάσουμε μια νέα γενιά έργων και για αυτή την προγραμματισμένη περίοδο αλλά και για την επόμενη, αλλά και σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης, με μια χρηματοδότηση που θα πάρει από την Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων να εντάξουμε έργα τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις ούτως ώστε να δημοπρατηθούν".
Ελπίζουμε ότι με με τις απαραίτητες μελέτες θα καταφέρουμε να εντάξουμε στο άμεσο μέλλον και αυτό το έργο επιλύοντας οριστικά το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα 
Για τον ΤΟΕΒ
ο πρόεδρος
Μπτζακης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: