Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2019 ΚΙΝΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΝΝΟΥΣΑΚΕΙΟΥ

Α. ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΝΧ 
Διαγνώστηκαν: Στεφανιαία Νόσος, βαλβιδοπάθειες, ανεύρυσμα αορτής, αρτηριακή υπέρταση, αρρυθμία, ΧΑΠ, άσθμα, πιθανές άπνοιες που παραπέμφθηκαν για Τεστ ύπνου, βρογχίτιδες, ορθοπεδικά προβλήματα. Στους καπνιστές γινόταν ενημέρωση για  την διακοπή του καπνίσματος.  
Β. ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ 
Διαγνώστηκαν: Χαλασμένα δόντια, οδοντική πλάκα να χρήζει έλεγχο από ειδικό ορθοδοντικό, ανεμβολίαστα παιδιά, προβλήματα στην σπονδυλική στήλη: κύφωση, σχολίαση, καθαρισμός ώτων, αγωγή υγείας και στοματική υγιεινή. 

Γ. ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ 
Δ. ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ  ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ 
Διαγνώστηκαν: Αναπνευστικά προβλήματα όπως ΧΑΠ, άσθμα, βρογχίτιδα, καρδιολογικά προβλήματα, αρρυθμία, υπέρταση, ορθοπεδικά προβλήματα, ίλιγγος καθαρισμός ώτων, δοκιμασία μνήμης. Παραπέμφθηκαν στις ανάλογες ειδικότητες Ιατρών.  

Η Ι. Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου ευγνωμόνως ευχαριστεί την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και τον Καθηγούμενο αυτής, Παν. Αρχιμανδρίτη Γέροντα Εφραίμ, καθώς η προσφορά της δικής του αγάπης, ως χορηγός της Κινητής Ιατρικής Μονάδας, δίδει την δυνατότητα σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας (νέους, παιδιά και ενήλικες) σε όλο τον Νομό Χανίων και την ακριτική Νήσο Γαύδο, να έχουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, αντιμετωπίζοντας ιατρικά περιστατικά που οι ασθενείς αγνοούσαν την ύπαρξη των.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: