Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΑΣ... ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Μπορεί το έργο ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του κόλπου της Κισάμου να μην υφίσταται πια αφού το 2013 δεν ανανεώθηκε η μελέτη με τις υπηρεσίες (ΟΑΚ) αν και φαγώθηκαν κάπου 240.000Ε, εντούτοις θέλω να τονίσω τον αγώνα που έγινε τότε από τον τέως δήμο Μηθύμνης αλλά και μετέπειτα σαν ενιαίος δήμος Κισάμου για αυτό το έργο, με πρόσωπα που και σήμερα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα του οίκου μας.
Δεκέμβριος 2009
Ο πρώην δήμαρχος Μηθύμνης και νυν δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης είχε δηλώσει, ότι η μελέτη για την ανάδειξη – ανάπλαση – προστασία του παραλιακού μετώπου του κόλπου της Κισάμου αναμένεται να μετατρέψει σε πλεονέκτημα τη δυσανάλογα μικρή τουριστική ανάπτυξη που έχει η συγκεκριμένη περιοχή, σε σχέση με τα φυσικά της χαρίσματα και να αποφύγει παραδείγματα άναρχης και βίαιης «ανάπτυξης», όπως έχει συμβεί αλλού κατά κόρον.
22 Ιανουαρίου 2010
Προδιαγραφές ένταξης στο ΕΣΠΑ έχει το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του κόλπου της Κισάμου, από τα Νοπήγια έως τα Βιγλιά, τόνισε χθες, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Δήμου Μηθύμνης, ο γ.γ. της Περιφέρειας Κρήτης κ. Αθανάσιος Καρούντζος.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Μηθύμνης κ. Γ. Μυλωνάκης, ο αντιδήμαρχος Ν. Κουμάκης, ο σύμβουλος του Δήμου Α. Σχετάκης, ο κ. Μ. Πουλής από την Τ.Υ.Δ.Κ. και η μηχανικός του Δήμου Μηθύμνης.
“Είχαμε τη δέσμευση του γενικού γραμματέα ότι θα στηρίξει το έργο καθώς έχει όλες τις προδιαγραφές ένταξης στο ΕΣΠΑ. Τον ενημερώσαμε για το που βρισκόμαστε στο θέμα των μελετών και τι έχουμε να κάνουμε ακόμα και φάνηκε πολύ θετικός στο θέμα της χρηματοδότησης του έργου που θα αλλάξει εντελώς το παραλιακό μέτωπο του κόλπου της Κισάμου”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Κουμάκης.
Οι φορείς του Δήμου Μηθύμνης τόνισαν πως εντός ολίγων ημερών ολοκληρώνεται η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου. Ακολουθούν η εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής, της συγκοινωνιακής μελέτης για το οδικό δίκτυο της περιοχής, η υδραυλική μελέτη που αφορά τη διευθέτηση των χειμάρρων και η περιβαλλοντική μελέτη. Μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τεχνικές μελέτες.
21 Σεπτεμβρίου 2011
Κόλλησε η μελέτη του παραλιακού μετώπου.
Αλλά από την πλευρά του Δήμου Κισάμου, ο αντιδήμαρχος Κισάμου, Νεκτάριος Κουμάκης - ο οποίος παραβρέθηκε στη σύσκεψη μαζί με τον έτερο αντιδήμαρχο Αντώνη Σχετάκη- τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κισάμου είναι να ολοκληρωθεί η μελέτη και να προχωρήσει το έργο. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου Φρόσω Σκουλάκη και Κώστας Κουκουράκης.
Υπενθυμίζεται ότι η εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης ξεκίνησε με πρωτοβουλία του πρώην Δήμου Μηθύμνης, σε συνεργασία με τον πρώην Δήμο Κισάμου.
Από το 2013 και μετά η μελέτη ειναι κάπου καλά κρυμμένη, αν και υπάρχουν αν δεν κάνω λάθος 60.000 αδιάθετα χρήματα γι' αυτήν.

Αυτά και να μην ξεχάσω τον αγώνα του συχωρεμένου Αντώνη Σχετάκη, για την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου, με πολλές δράσεις στον τεράστιο αυτό χώρο, με πολλές μικρές αναπλάσεις και ένα τεράστιο παραθαλάσσιο δρόμο (ποδηλατόδρομο -πεζόδρομο) απο την μια μεριά του κόλπου ως την άλλη. 
Φυσικά πρέπει να προσέξουμε τωρα αν δεν γίνει αυτός έστω ο ποδηλατόδρομος -πεζόδρομος, κάθε νέα μονάδα-επένδυση του κόλπου θα το θεωρεί πλέον δεδομένο και μια παραλία 5 χιλιομέτρων απο τον Καμαριανό ποταμό ως και τα Νοπήγεια θα έχει μόνο κάθετους δρόμους. 
Αυτό άραγε πόσο πειράζει και ενοχλεί τους ειδικούς συμβούλους του δήμου μας ή τους κατά φαντασία οικολόγους, μάλιστα σε μια περιοχή που δεν ειναι Natura, αλλά όσο να' ναι χρειάζεται μια προστασία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: