Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΑΡΙΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Μία εξέλιξη που σίγουρα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο, Παναγιώτη Σημανδηράκη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στο “Μίκης Θεοδωράκης”.
Ο Δήμος Χανίων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχουν πάρει τις σχετικές εγκρίσεις που απαιτούνται, κυρίως από την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων, που έχει απαντήσει πως δεν υπάρχει κανένα αρχαιολογικό ενδιαφέρον στην περιοχή του κολυμβητηρίου για να κατασκευαστεί η νέα μαρίνα στα Χανιά.
Παράλληλα, τα αποτελέσματα βυθομετρικών ερευνών σε όλο το παραλιακό μέτωπο δείχνουν πως το συγκεκριμένο σημείο είναι το ιδανικό για τη δημιουργία της μαρίνας.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Δημήτρης Βιριράκης, ήταν αυτός που τον περασμένο Απρίλιο, σε συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, είχε θέσει το ζήτημα (την άδεια ίδρυσης μαρίνας την δίνει ο ΕΟΤ), με την συγκεκριμένη περιοχή να προτάσσεται στη συζήτηση και να αποκλείεται κάθε άλλη, όπως για παράδειγμα το Κουμ Καπί ή η Σούδα.
Από την εξέλιξη αυτή γίνεται σαφές το πλαίσιο ανάπτυξης και ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής του παραλιακού μετώπου από τον Φιρκά μέχρι και το κολυμβητήριο, δεδομένου ότι ήδη λειτουργεί ένα πολυτελές ξενοδοχείο, σχεδιάζεται η ανέγερση ενός ακόμη ξενοδοχειακού συγκροτήματος, ενός συγκροτήματος κατοικιών και βεβαίως ο χώρος στάθμευσης και το πάρκο στο οικόπεδο που έχει αγοράσει ο Δήμος από την Τράπεζα Χανίων (όλα στο πρώην οικόπεδο της ΑΒΕΑ).

Τρέξτε να προλάβετε Κισαμίτες που θέλετε και μαρίνα. Εδώ δεν μπορεί να αποχαρακτηριστεί το λιμάνι μας απο δασικό, η καφετέρια και το εστιατόριο κλειστά, ο συνολικός χώρος του λιμανιού μόνιμο παρκινγκ, και εμείς ελπίζουμε οτι κάποτε θα κάνουμε μαρίνα... ποιος ειναι αυτός ο νους που το σκέφτηκε και θα το κάνει; 
Άλλη μια σφαλιάρα οτι ειμαστε η μόνη χωροθετημένη μαρίνα στο Νομό... αλλά και η θέση ειναι η αρμόζουσα.. που ξανακούστηκε μαρίνα μακριά απο την πόλη και τα ξενοδοχεία... Αντε να κάνουμε σύσκεψη να δούμε πόσες ομπρέλες θα βάλουμε ακόμα στο Λαφονήσι και στον Μπάλο ... γι' αυτά ειμαστε καλοί και σβέλτοι... έχουμε και άποψη δημόσια για τα άλλα τα δύσκολα ... μακριά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: