Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΟΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ;

Επειδή θα μονοπωλήσει πολύ καιρό ακόμα η χθεσινή κουβέντα και ότι ακολούθησε της ενημέρωσης... για την επένδυση στα Φαλασαρνα, θα τολμήσω να πω, γιατί εγώ δεν το είδα που ήμουν και εκεί.
- Ποιοι ήταν τελικά υπέρ της επένδυσης και ποιοι εναντίων; 
Δεν κατάλαβα ποιοι είναι απο δω και ποιοι απο εκεί, όταν ....αυτοί που έδωσαν ομόφωνα μια αρνητική απόφαση για την επένδυση μετά από 5 μέρες δεν είχαν να κάνουν ούτε μια ερώτηση υπόδειξη σε αυτά που είχαν λάβει σαν δεδομένα. Αλλά και αυτοί που ήταν υπερ και το διατυμπάνιζαν ..στο τέλος κούνησαν το δάκτυλο στην επενδύτρια.

Ξαναναρτώ τμήμα της απόφασης της τοπικής κοινότητας που ήταν κατά πλειοψηφία αρνητική και επηρέασε ώστε να δώσει ομόφωνη αρνητική η Ποιότητα Ζωής του Δήμου Κισάμου... αλλά και να φτάσουμε στα τραγικά γεγονότα της 14η Σεπτεμβρίου 2022.
1. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης στην κοινότητά μας και επομένως δεν υπάρχει επάρκεια νερού για να καλύψει την περιγραφόμενη στην ΣΜΠΕ δραστηριότητα.
2. Ο Βιολογικός καθαρισμός σύμφωνα με την ΣΜΠΕ, έχει προβλεφθεί να εγκατασταθεί πολύ κοντά στην παραλία με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης της περιοχής.
Η Κοινότητα Πλατάνου ζητά από τον Δήμο την πρόβλεψη και εγκατάσταση συστήματος αποχέτευσης βιολογικού καθαρισμού για όλη την ευρύτερη περιοχή των Φαλασάρνων και την εξασφάλιση νερού ύδρευσης και άρδευσης.
Λαμβάνοντας υπόψη τα (1) και (2) δεδομένα και έως ότου ο Δήμος Κισάμου υλοποιήσει το έργο εγκατάστασης συστήματος αποχέτευσης βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή των Φαλασάρνων και εξασφαλίσει νερό ύδρευσης και άρδευσης, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να γνωμοδοτήσει αρνητικά επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στη θέση "Φαλάσαρνα" της Τ.Κ. Πλατάνου, του Δήμου Κισσάμου, της Περιφερειακής Ενότητας Χανιών, από την εταιρεία «ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ Α.Ε". 
Λοιπόν.... 
Το τοπικό δίνει αρνητική γνωμάτευση επειδή ο Δήμος δεν έχει προβλέψει - έχει προβλέψει όμως το κράτος δια στόματος Πρωθυπουργού, κ Μπακογιάννη και κ. Διγαλάκη οτι θα πάρουμε νερό από τον Ταυρωνίτη- την ύδρευση... και δεύτερο ξαναδίνει αρνητική γνωμάτευση έως ότου ο Δήμος υλοποιήσει τις εγκαταστάσεις βιολογικού - που και εδώ φαίνεται ότι οι μελετητές είχαν προβλέψει όχι μία, αλλά δυο εναλλακτικές θέσεις για τον βιολογικό... (Ίσως θα περίμεναν οι της τοπικής κοινότητας αλλά και μετά του Δήμου, ο κ. Τσατσαρωνάκης, να φτιάξει βιολογικό καθαρισμό, για όλο τον κάμπο των Φαλασάρνων.)
 Ποια επένδυση θα περίμενε πρώτα να φτιάξει ο Δήμος βιολογικό για να προχωρήσει; Ποια 5άστερη μονάδα θα περίμενε τον ποιο υποανάπτυκτο δήμος της χώρας, να έχει υποδομές πριν προχωρήσει στην επένδυση της; 
 Η ουσία λοιπόν είναι και εν μέσω φασαρίας ότι αποδεδειγμένα δεν υπήρχε καλή ενημέρωση στις επιτροπές που πήραν τις αρνητικές γνωματεύσεις.. και αυτό μπορεί εμάς να μας παραξένεψε μιας και είδαμε να αλλάξουν όλοι γνώμη για την πρώτη απόφαση τους.. αλλά κάποιους τους εκνεύρισε και δικαιολογημένα. 
Εδώ δεν κρίνεται ποιος κάνει την επένδυση.. αλλά αυτό που φωνάζουν όλοι τόσα χρόνια, που είναι οι επενδύσεις για την Κίσαμο;
Τελικά ποιοι δεν ήθελαν την επένδυση... ακόμα δεν έχω καταλάβει;
Ρε μπας να θέλαμε όλοι την επένδυση αλλά δεν θέλαμε τους συγκεκριμένους επενδυτές; 
- Αυτό βέβαια λύνεται...πολύ ευκολα!!!! Θα φτιάξουμε μια επιτροπή που θα διαλέγει απο τούδε και πέρα ποιους θέλουμε να επενδύουν στην γειτονιά μας... και όπως φάνηκε ο ντόπιος δεν θα έχει και πολλές πιθανότητες.😎😎 

Δεν υπάρχουν σχόλια: