Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΝΑ ΠΑΤΗΤΗΡΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΝΗΜΕΙΟ ΔΙΧΑΖΕΙ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ

Το θέμα με το μνημείο του Αρετά στην Γραμβούσα με χωρισμένους όπως φαίνεται τους κατοίκους εκεί, είχε και συνέχεια. 
Όπως γράφει το  Flashnews (Tην Δευτέρα (26/9) το πρωί λοιπόν οι συγκεκριμένοι κάτοικοι πήγαν να πατήσουν τα σταφύλια τους και κατόπιν μήνυσης που έγινε από τον πολιτιστικό σύλλογο Γραμβούσας, το ΑΤ Κισάμου προέβη σε τέσσερις συλλήψεις!)
Αν και το μνημείο υπάρχει εκεί απο χρόνια, μπήκε επί προεδρίας Θανάση Δεικτάκη 1992 (πρόεδρος συλλόγου προβολής Κισάμου "Η Γραμβούσα") κάποιοι με κάθε τρόπο προσπαθούν να επαναφέρουν την αρχική του χρήση, πατητήρι, αν και η Γενική συνέλευση του Αγροτικού συνεταιρισμού Γραμβούσας, μιας και του ανήκει ο χώρος, παραχώρησε κατά πλειοψηφία τον χώρο στο πολιτιστικό συλλογο Γραμβούσας, ώστε να γίνει μια ανάπλαση* στο μνημείο του Γραμβουσιανού πολεμιστή και αγωνιστή Εμμανουήλ Δεικτάκη ή Αρετά.. και να μην ειναι όπως σήμερα.
 *Η αρχιτέκτονας -μηχανικός κ. Λαινάκη έχει αναλάβει την μελέτη της ανάπλαση του χώρου, και όπως φαίνεται ειναι στο τελικό της στάδιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: