Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΑΛΑΙΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΙΣΑΜΟΥ (συμπεράσματα δημοτικού συμβουλίου)

Μάλλον ο δήμος μας κατάλαβε οτι αυτός ήταν ο κύριος υπεύθυνος της υπόθεσης και απο αύριο ξεκινάει να κάνει αγωγές στον ανάδοχο της κατεδάφισης για ότι αναφέρει στο εξώδικο, που είχε στείλει σε ΚΤΥΠ, δήμο Κισάμου, και διευθυντές σχολείων. 
Το ερώτημα γιατί μείνανε τα υλικά και ο εξοπλισμός εντός των Λυκείων τόσο καιρό και δεν έγινε η μεταφορά τους στις αποθήκες που είχε νοικιάσει ο Δήμος απο το ΛΤΝ Χανίων στο Καβονήσι, θα μείνει αναπάντητο!! Φαίνεται καθαρά λοιπόν οτι δεν σπουδαιολογήσαν την κατάσταση με επακόλουθο να φτάσουμε λίγες μέρες πριν απο την κατεδάφιση και να κινδυνεύουν να σκεπαστούν-αν δεν τα πάρει αυτός που τα θέλει- όλος ο μηχανολογικός και ηλεκτρικός εξοπλισμός των παλαιών εργαστηρίων του ΕΠΑΛ. (Δεν βάζει νους ανθρώπου οτι μπορεί ο εξοπλισμός να πουληθεί και να μην πάει εκεί που πρέπει)
Συμπέρασμα... αν είχε πάρει τα απαραίτητα των εργαστηρίων ο Δήμος μας, ούτε δικηγόρους θα βάζαμε, ούτε θα γινόταν όλος αυτός ο "μαλιχουλές" το τι ανήκει δηλαδή και σε ποιον !!!
Τα έγραφα πολλά και καλό ειναι αφού τα διαβάσουν .... να τα αφήσουμε στην άκρη και να μεταφέρουν στα σχολεία αυτό που τους ανήκει και χρειάζονται.
Σίγουρα προέχει η κατεδάφιση, αλλά δεν ειναι γελοιότητες αυτά που γράφονται στον τύπο, όπως ακούστηκε απο δημοτικό σύμβουλο, γιατί αν ήταν δεν θα φτάναμε σε εξώδικα και αγωγές ... ούτε καν θέμα στο συμβούλιο θα γινόταν, αφού ειναι γνωστή η μυστικοπάθεια της δημοτικής αρχής απο την εποχή που αποφάσισαν να τα κατεδαφίσουν. Τεράστια απορία που όλο αυτόν τον καιρό δεν έβγαλε μια ανακοίνωση η δημοτική αρχή να διαψεύδει ή έστω να συνηγορεί με αυτά που γράφονται και την κατηγορούν.
Άλλο ένα έργο που όσο κι αν το επιθυμούμε να γίνει γρήγορα όλοι μας ...έχει πολύ δρόμο ακόμα, αν σκεφτούμε οτι ο νυν εργολάβος θα κάνει κατεδάφιση ως και ένα σημείο... που ειναι πολύ πάνω απο την επιφάνεια του εδάφους... Μετά μάλλον θα μπει άλλος για να καθαρίσει το συνολικό οικόπεδο που θα στηθούν τα Λύκεια ..εφόσον βέβαια το εντάξουν σε κάποιο πρόγραμμα της Περιφέρειας και περάσει και απο τους απαραίτητους ελέγχους!
- Γεννάται βέβαια το ερώτημα γιατί πάλι στην περιφέρεια; Δεν υπάρχει άλλο πρόγραμμα που να τρέχει ώστε να τελειώσει γρηγορότερα; Τα νέα εργαστήρια που και αυτά χρηματοδοτούνται απο την περιφέρεια, αργούν. 

Υ.Σ Το δυσάρεστο σε μια κοινωνία η οποία προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της ειναι να ρίχνουμε ευθύνες στους εκπαιδευτικούς των οποίων η δουλειά ειναι άλλη, και δεν ειναι ούτε να γίνονται μεταφορείς, ούτε φύλακες της περιουσίας του Δήμου. Κάπου μπερδευτήκαμε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: