Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ...

Για να μην παρεξηγηθώ εγώ είμαι υπέρ των επενδύσεων και μάλιστα άνευ όρων...και πριν με κακοσχολιάσετε ας διαβάσετε τι εννοώ.

Η περιοχή μας η παρθένα, μελετημένα λοιπόν αφού υπάρχει παραδοχή και απο τους επενδυτές, αυτή την εποχή της φτώχειας απο κάθε άποψη (ιδεών, προτάσεων, διοικήσεων αλλά και χρημάτων) ήρθαν τα κεφάλαια που θέλουν να να μας αλλάξουν προς το καλύτερο. Αυτό θέλουμε όλοι με ένα στόμα, αλλά όπως διαπίστωσα και στην σημερινή παρουσίαση της ΕΜΠ του Ikos, το αποφασίζουμε, δεν ειναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση όσο και να το θέλουμε... ειναι προσχεδιασμένο μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και οι ερωτήσεις που γίνονται επί των θεμάτων, (νερό-βιολογικός-χώροι σταθμευσης- πρόσβαση στην παραλία -ανάπλαση παραλιακού μετώπου) να καταλήγουν στο αν μπορεί η εταιρεία να μας κάνει ...ένα παιδικό σταθμό!!! Αυτά λοιπόν και πιστεύω να καταλάβατε γιατί είμαι υπέρ των επενδύσεων με κάθε κόστος, ακόμα και αν καταστρέψουμε περιβάλλον .... αφού καθαρά και ξεκάθαρα οι αποφάσεις έχουν παρθεί. Όταν δεν υπάρχουν ερωτήσεις απο αυτούς που έπρεπε να είχαν 50, όταν την κατάλληλη στιγμή κτυπά το κινητό τους, τότε η κατάσταση ειναι μη αναστρέψιμη. Ναι λοιπόν στις επενδύσεις.

Το νερό μιας και πρέπει να το αναφέρω αυτό, που είπαν οι υπεύθυνοι της επένδυσης, δια στόματος κ. Αριστοτελίδη ειναι λυμένο με συνεννόηση με το δήμο (μάλλον θα έχει περάσει απο δημοτικό συμβούλιο) η εταιρεία θα κατασκευάσει ένα αγωγό με δικά της έξοδα, (εμείς δίνουμε μόνο την άδεια με το ανεβοκατέβασμα της κεφαλής)  απο τα Νοπήγεια να υποθέσω ως και το ξενοδοχείο, για να παίρνει όσο νερό θα της χρειαστεί, αφού ειναι γνωστό οτι τα Ikos βασίζονται στο πολύ νερό... πάνω απο 100 πισίνες και πισινάκια μέτρησα στην μακρινή μελέτη. Φυσικά δεν μας εξήγησαν αν αυτό το νερό που θα στερηθούν ΑΛΛΟΙ και ο αγωγός θα ειναι για αποκλειστική χρήση του ξενοδοχείου... Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα ειναι παγκόσμια πρωτοτυπία...και απορώ πως θα βρούμε τόσο νερό για αυτό και δεν μπορούμε να βρούμε, όχι για τις επενδύσεις στη Φαλάσαρνα, αυτές ειναι κακές, αλλά για να ξεδιψάσουν Γραμβούσα και Πλάτανος...

Εγώ πάντως είμαι υπέρ των επενδύσεων γιατί βλέπω οτι δεν υπάρχει άλλη λύση...εσείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: