Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Στη χθεσινή ενημέρωση του επενδυτή για την τουριστική επένδυση στον κάμπο της Κισάμου, σε ερώτηση εάν θα προσλάβει εργαζόμενους από την Κίσαμο η απάντηση ήταν "εκτός από 20 περίπου στελέχη που θα φέρουμε μακάρι οι υπόλοιποι 500 περίπου να βρεθούν από την περιοχή σας". 
Επίσης κατά την κατασκευή του έργου θα προτιμηθούν ντόπιοι τεχνίτες – κατασκευαστές 
Ο επενδυτής λοιπόν θεωρητικά δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει εργασία από εξειδικευμένους εργαζόμενους. 
Που θα βρεθούν οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι που θα χρειαστούν? 
Πως απαντάει ο δήμος Κισάμου? 
Πρώτον για τέταρτη συνεχή χρονιά οι μαθητές του ΕΠΑΛ Κισάμου στις ειδικότητες μηχανοτεχνιτών και γεωργικής παραγωγής δεν θα κάνουν εργαστηριακά μαθήματα λόγω έλλειψης εργαστηρίων
Δεύτερο στο υποτυπώδες σχέδιο, για το νέο κτιριακό συγκρότημα, που παρουσιάστηκε πριν δυο χρόνια στα κρυφά (στο οποίο είχαν σοβαρές παρατηρήσεις και προσθέσεις οι διευθυντές των σχολείων χωρίς να γίνουν αποδεκτές ) απλά δεν προβλέπει τις ειδικότητες α) Υδραυλικών, β) Ψυκτικών, γ) Τουριστικών επιχειρήσεων, δ) Βρεφοκόμων ( στην επένδυση προβλέπετε παιδικός σταθμός ) κ.λ.π.  
Αυτή είναι η απάντηση του Δήμου Κισάμου και του Υπουργείου Παιδείας. Σε αυτή τη λογική λένε ότι θα προχωρήσουν οι μελέτες για το νέο ΓΕΛ - ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ που θα είναι ολοκληρωμένες τον Δεκέμβριο του 2022 (σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τους)
Μανώλης Ψωματάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια: