Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΩΛΟΣ

Σίγουρα μετά και την δημοσιοποίηση τέτοιων φωτογραφιών, η δημοτική αρχή θα κάνει το καθήκον της και θα πάει να μαζέψει αυτό το χάλι που δημιουργήσαμε εμείς, οι σωστοί πολίτες της πόλης της Κισάμου. Καθήκον της βέβαια, και το επαναλαμβάνω, μιας και δεν παίρνουμε από λόγια, ειναι ακόμα να βρει ποιος το έκανε και να του επιβάλλει ένα καλό πρόστιμο ή έστω μια κάποια κοινωνική εργασία.
Παιδεία μηδέν... αυτό ειναι ξεκάθαρο, και δεν συμβαίνει μόνο εκεί αλλά στο συνοδό της πόλης... Μάλιστα άμα σε πιάσουν και επ' αυτοφώρω αρχίζεις να εκλιπαρείς οτι "πονά η καρδιά σου" οτι ήταν μια απερισκεψία της στιγμής, που δεν θα επαναληφθεί.... ως την επόμενη φορά.
- Δυστυχώς εδώ μόνο έτσι μπορείς να σταματήσεις αυτή την καταστροφική μανία που μας έχει πιάσει και δεν λογαριάζουμε κανένα, ούτε δήμο, ούτε τους ανθρώπους που θα αναγκαστούν να τα μαζέψουν, ούτε τον γείτονα σου, πόσο το περιβάλλον...να δημοσιοποιείς κάθε βλακεία.
Η πολύ ανοχή βλάπτει... και το φαινόμενο αυτό το βλέπουμε καθημερινά.
Φωτο Η.Φ

Δεν υπάρχουν σχόλια: