Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΧΟΥΜΕ ΒΕΔΕΜΑ Ή ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΔΑΚΟ;

 Τιμή έναρξης από ελαιουργείο του Νομού Λακωνίας για φρέσκο λάδι στα 5 ευρώ.
Αναλυτικότερα πρόκειται για την Π. Κολοκούρης – Γ. Βλάχος ΟΕ η οποία συνεργάζεται με ελαιοπαραγωγό από την Νεάπολη, κάμπο Βοιών ξεκινώντας με τι τιμή των 5 ευρώ δίνοντας ένα πολύ καλό ξεκίνημα για την φετινή ελαιοκομική περίοδο.
Χθες ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑ προχώρησε σε μια μεγάλη εμπορική πράξη πώλησης έξτρα παρθένου ελαιολάδο με ελληνική εξαγωγική εταιρεία με τιμή 4 ευρώ ανά κιλό.
Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC), οι τιμές παραγωγού στην Ελλάδα από τις 30 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 2022 ήταν 3,30 ευρώ/κιλό,
Στην Ισπανία, οι τιμές παραγωγού την ίδια περίοδο, ήταν 3,38 ευρώ/κιλό.
Όμως, μειωμένες κατά 5,4% φαίνονται οι τιμές παραγωγού στην Ιταλία, οι οποίες έφτασαν τα 4,35 ευρώ/κιλό.
Να σημειωθεί, ότι η συνολική ευρωπαϊκή παραγωγή του 2021-2022 ανήλθε σε 2,3 εκατ. τόνους, που αποδίδεται σε αύξηση 7% της συγκομιδής και 6% στην απόδοση σε ελαιόλαδο.
Επίσης, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Κομισιόν εκτιμάται ότι τη σεζόν 2021-2022 η κατανάλωση ελαιολάδου αυξήθηκε κατά 11% στις κύριες παραγωγικές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: