Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

ΤΟΣΑ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Εβδομήντα επιπλέον ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου Πλατανιά αποκάλυψε έρευνα που ανατέθηκε σε επιστημονική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Η έρευνα ανατέθηκε από τον Δήμο προκειμένου να καταγραφεί με ακρίβεια η ακίνητη περιουσία του καθώς κατά τη μεταφορά των αρχείων από τις παλιές κοινότητες στους Καποδιστριακούς Δήμους πολλά κτήρια δεν είχαν περάσει στην περιουσία των νέων ΟΤΑ.
Συνολικά για το Δήμο Πλατανιά έχουν καταγραφεί 170 ακίνητα!
«Είχαμε μια σκέψη να καταγράψουμε όλη την περιουσία του Δήμου σε συνεργασία με τους τοπικούς των κοινοτήτων για να γνωρίζουμε επακριβώς την ακίνητη περιουσία μας καθώς ήμασταν σίγουροι ότι πολλά ακίνητα δεν είχαν καταγραφεί στην περιουσία του Δήμου. Επίσης θέλαμε να δούμε πως θα αξιοποιηθούν και θα επαναχρησιμοποιηθούν τα κτήρια αυτά με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχής» ανέφερε στα “Χανιώτικα Νέα” ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης.
Με δαπάνες του Δήμου, επιστημονική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης με επικεφαλής τον καθηγητή Νίκο Σκουτέλη εντόπισε τα κτήρια αυτά και κατέγραψε και τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά σε όσα είχαν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 
«Με την οριστική παράδοση του έργου από την ομάδα του Πολυτεχνείου θα μας παραδοθούν και τρεις πλήρεις μελέτες για τρία από τα κτήρια αυτά που θα προτείνουν πως θα τα αξιοποιήσουμε ώστε να βρούμε τους αναγκαίους πόρους και να τα αποκαταστήσουμε» λέει ο κ. Μαλανδράκης.
Αναφορικά με τους λόγους που τόσα πολλά ακίνητα – 70 στον αριθμό – μέχρι σήμερα δεν είχαν καταγραφεί στην περιουσία του Δήμου ο δήμαρχος απάντησε πως « σε μια κοινότητα υπάρχει συνήθως το παλιό δημοτικό σχολείο, το παλιό δημοτικό κατάστημα, όπως υπάρχουν και κτήρια που είχαν γίνει δωρεά, ή είχαν παραχωρηθεί στις παλιές κοινότητες και δεν είχαν καταχωρηθεί στους Καποδιστριακούς Δήμους. Έτσι έπρεπε να δούμε ποια είναι αυτά και να τα δηλώσουμε στο κτηματολόγιο ως περιουσία του Δήμου».

Εμείς άραγε που βρισκόμαστε όταν απο το σχέδιο πόλης μόλις πριν κάμποσα χρόνια υπήρχαν πάνω απο 100 οικόπεδα και σήμερα δεν μπορούμε να βρούμε ούτε ένα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: