Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

- Ωχαδερφισμός είναι η παθητική στάση κάποιου με σκοπό την αποφυγή των ευθυνών του ή του καθήκοντός του. Προέρχεται από τη φράση Ωχ αδερφέ! που δηλώνει αδιαφορία και αναλγησία για τα γενικότερα προβλήματα.
Παραβάλλεται με τον όρο ζαμανφουτισμός, ο οποίος προέρχεται από τη γαλλική έκφραση je m' en fous (στα παλιά μου τα παπούτσια).
- Λίγο πριν φτάσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην πόλη μας (πολλοί οι αντιρρησίες της ενέργειας) και ως εκ του θαύματος εξαφανίστηκαν οι κάδοι και τα παρεμφερή από το γνωστό κατάστημα εκεί απέναντι. Δεν ξέρω αν υπήρξε πίεση ή ήταν έτσι η συμφωνία πάντως σήμερα το πρωί οι κάδοι 5-6 τον αριθμό εξαφανίστηκαν. Θα περιμένουμε ώσπου να φύγει ο πρόεδρος για να δούμε αν ισχύει η παραπάνω πρόταση "Ωχ αδελφέ... αλλά γενικά αφού εξαφανίστηκαν για 2 μέρες ενδεχομένως να μπορούν να εξαφανιστούν και για πάντα.
Χάσαμε το δάσος εκεί ας μην φυτρώσουν στην θέση του.....κάδοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: