Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΠΟΛΙΩΝ

Mετά και τα χθεσινά επιβάλλεται να ξέρουμε σε πιο στάδιο βρίσκεται αυτή η παράκαμψη !!
Το καλοκαίρι του 2018 ο περιφερειάρχης ήταν σχεδόν σίγουρος οτι το έργο της παράκαμψης των Τοπολίων θα ήταν έτοιμο και θα παραδινόταν τέλος του καλοκαιριού του 2019.
Το καλοκαίρι του 2019 βρίσκεται στο τέλος του και δυστυχώς τα προβλήματα της παράκαμψης πολλά.
Οι εκτεταμένες ζημιές απο τις θεομηνίες του Φεβρουαρίου είναι η βασική αιτία καθυστέρησης μιας και η εταιρεία που διευθύνει το έργο ζήτησε απο τους μελετητές να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν απο τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου.
Οι μελετητές μετά απο αλλεπάλληλες αυτοψίες αποφάσισαν οτι χρειάζονται πλήθος νέων γεωτρήσεων για να μπορέσουν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα ώστε να δοθούν  περαιτέρω οδηγίες για την ασφάλεια των κατασκευών του δρόμου της παράκαμψης.
Στο μεταξύ πρόβλημα παρουσιάστηκε και με την εύρεση εντός της χάραξης του δρόμου, αρχαίου νεκροταφείου, που αυτόματα το ΥΠΠΟ  ζήτησε μερική παράκαμψη σε εκείνο το σημείο, πράγμα που προσθέτει νέο πονοκέφαλο στον ανάδοχο του έργου αλλά και τους μηχανικούς της περιφέρειας που ζητούν και επ' αυτού μια λύση.
Σίγουρα ο τροχονόμος είναι καλός στην σήραγγα των Τοπολίων αλλά δεν μπορεί να μην συνεχιστεί το έργο που θα λύσει πολλά προβλήματα ειδικά στα λεωφορεία και τα φορτηγά που σήμερα δημιουργούν το τεράστιο μποτιλιάρισμα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τα Εννιά Χωριά είναι ένας προορισμός χειμώνα καλοκαίρι, αξίζουν να έχουν ένα δρόμο της προκοπής, όχι βέβαια ως το Έλος αλλά ως και την Χρυσοσκαλίτισσα, μιας και σε αυτόν τον άξονα κινούνται τα περισσότερα αυτοκίνητα πέρα του ΒΟΑΚ.
Θεωρώ οτι θα βρεθεί λύση που όμως πρέπει να είναι και ασφαλή και γρήγορη...γιατί σε άλλη περίπτωση μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά μας ..οτι όλα εδώ στραβώνουν εκ της γεννήσεως τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: