Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ

Άλλο ένα φεστιβάλ Κισαμίτικης Κουλτούρας έφτασε στο τέλος του με απόλυτη επιτυχία. Το τελευταίο βράδυ έγινε το αδιαχώρητο στην πλατεία κάτω από το Μουσείο (πλατεία Δημοκρατίας έμαθα οτι θα την βγάλουν) μιας και το πρόγραμμα έκλεισε το συγκρότημα του Γιάννη Μενεγάκη με τους μικρούς και μεγάλους χορευτές της σχολής της Άλκηστης Ξηρουχάκη.
Είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση ο νυν πρόεδρος της Κοινωφελούς του Δήμου Κισάμου, εθελοντής και πολύ πετυχημένος στις επιλογές του, Μιχάλης Κουφάκης, να ευχαριστεί τον κόσμο για την παρουσία του στο τελευταίο φεστιβάλ της δημαρχιακής θητείας Σταθάκη και να προλογίζει αμέσως μετά τα της σχολής της η Άλκηστη που κατά τα φαινόμενα θα είναι και η επόμενη πρόεδρος της Κοινωφελούς εφόσον δεν κάνουμε..λάθος. 
Ένα φεστιβάλ που άλλαξε τα τελευταία χρόνια περιοχή με απόφαση της νυν δημοτικής αρχής και παρά τις αντιρρήσεις όλων μας, αποδείχτηκε σαν ιδέα και περιοχή σωστή. Η Κίσαμος τα τελευταία χρόνια είναι η πρωταθλήτρια στα πολιτιστικά δρώμενα του Νομού με αναμφισβήτητα μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που κρατούν όλο το καλοκαίρι απ άκρου σ' άκρου.
Συγχαρητήρια λοιπόν στους συντελεστές του φεστιβάλ και ιδιαίτερα στην ακούραστη Βίκυ Μαρακάκη και ελπίζουμε ότι θα διατηρηθεί ο χώρος αλλά και το φεστιβάλ και από την νέα Δημοτική αρχή, προσφέροντας μας περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: