Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΚΡΟ ΒΗΜΑΤΑΚΙ..ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Τοποθετήθηκε δίγλωσση ενημερωτική πινακίδα στον Τράχηλα που εξηγεί τι βρήκαν οι παλαιοντολόγοι αλλά και την προσπάθεια τους να ..μας αναδείξουν και σαν τέτοιο προορισμό. 
Έτσι απλά μπορεί τώρα ο επισκέπτης, όχι να δει τα καθ' αυτά αποτυπώματα (ίχνη βάδισης τα λένε οι επιστήμονες) που ακόμα συντηρούνται μετά και την περιπέτεια τους, αλλά να καταλάβει πως βρέθηκαν, πόσα είναι και πολλές άγνωστες ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την περίοδο που έγιναν. Επόμενο βήμα να αποκαλυφθούν αυτά που υπάρχουν ακόμα προσωρινά σκεπασμένα εκεί, για να έχουμε και την πραγματική εικόνα των αποτυπωμάτων.
 Μεγάλη συμβολή σε αυτήν την προσπάθεια του Δήμου Κισάμου αλλά και του Συλλόγου της Γραμβούσας που πραγματικά έχει αλλάξει την περιοχή προς το καλύτερο τα τελευταία χρόνια.
Ας το βάλουμε στο πρόγραμμα πλέον των επισκέψιμων σημείων του Δήμου μας, και ας στέλνουμε τους επισκέπτες μας εκεί αφού πλέον μπορούν να διαβάζουν τουλάχιστον σαν αρχή... τι βρέθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: