Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

ΝΕΟΣ ΚΙΣΑΜΙΚΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Ο Αντώνης, ο Περικλής, ο Τάσος, ο Γιάννης σίγουρα είναι μια δύναμη μαζί και μπορούν πολλά να καταφέρουν για την ανασύσταση και λειτουργία του ΠΓΣ Κισαμικός. Είναι η νέα ηγεσία του ερασιτεχνικού τμήματος της ΠΑΕ που θέλει να ξεκολλήσει την ομάδα από τις όποιες αστοχίες έγιναν, ειδικά στα ερασιτεχνικά τμήματα, και να ξαναφέρει την ομάδα εκεί που της αξίζει.
Δεν βλέπω γιατί δεν πρέπει να τους βοηθήσουμε μιας και μια ομάδα σαν τον Κισαμικό δεν μπορεί να μην έχει τμήματα και υποδομές στην πόλη που γεννήθηκε. Η κάθε αρχή είναι δύσκολη και το βάρος πέφτει πλέον στην απόκτηση εμπιστοσύνης, και ειδικά στην νέα ηγεσία που ζει, εργάζεται, πίνει τον καφέ της, εδώ στην πόλη μας, άρα έχει επαφή με όλους και με όλα, αλλά και με την σκληρή πραγματικότητα που δημιούργησε η φυγή της ΠΑΕ από την Κίσαμο.
Κάθε αρχή δύσκολη που όμως η προσπάθεια πρέπει να καρποφορήσει αν θέλουμε να ξανακούσουμε αλλά και να ξαναδούμε τον Νέο Κισαμικό στα σαλόνια της Α΄κατηγορίας Χανίων...
Βέβαια ευχή όλων να υπάρξει και μια καλή και αγαστή συνεργασία με την άλλη ομάδα της πόλης την Θύελλα Κ. που και αυτή όπως και να το κάνουμε στηρίχτηκε στα πρώτα χρόνια της σε ποδοσφαιριστές του Κισαμικού. Δυο ομάδες που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και η συνεργασία τους πρέπει να ξεκινά από τις Ακαδημίες. Αν δεν καταφέρουν αυτό σίγουρα η προσπάθεια ανασύστασης και επαναλειτουργίας των εν αποσυνθέσει ακαδημιών θα είναι δύσκολη τα επόμενα χρόνια. Θεωρώ ότι και η ΠΑΕ θα βάλει ότι χρειάζεται για την δημιουργία μιας βάσης που θα έχει μοναδικό γνώμονα το καλό των παιδιών του Δήμου μας. Παιδιά που σήμερα χάνονται,ταξιδεύουν χιλιόμετρα για να προπονηθούν, δίχως αύριο.
Τέλος οι πρόεδροι και των δυο ομάδων είναι καιρός να καθίσουν κάτω και να σκεφτούν ότι γα να λειτουργήσουν οι ομάδες της πόλης τους, χρειάζεται ένα γήπεδο, ένα νέο γήπεδο και όχι αυτό το αχούρι που έχουμε σήμερα.
Εγώ θα δώσω μια ευκαιρία στον Αντώνη, στον Γιάννη, στον Τάσο, στον Περικλή γιατί πιστεύω ότι μπορούν να βοηθήσουν την ιστορική ομάδα της πόλης μας να ξαναπάρει την χαμένη της προσωπικότητα και να ξαναπρωταγωνιστήσει στα γήπεδα των Χανίων με δικά της παιδιά. 
Το πείραμα για πρωτάθλημα και νέες κατηγορίες μας στοίχισε, όμως έτσι είναι όποιος θέλει να δει την ομάδα του ψηλότερα και δεν έχει τις υποδομές αλλά και την στήριξη της περιοχής...
Δεν  χρειαζόμαστε πρωταθλητισμό αλλά να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για να αθλείται η νεολαία μας, σε πια πόλη που ποτέ μα ποτέ στην ιστορία της δεν έφτιαξε ούτε μια αθλητική εγκατάσταση και όσες έχει είναι δώρο συμπολιτών μας, Σκουνάκης-Θεοχαράκης-Κακαουνάκης κλπ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: