Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Συνηθίζεται να λέγεται λίγο πριν την παράδοση - παραλαβή, τι αφήνει ο ένας στον άλλο... για τον Δήμο μας λέω, που έχουμε και το "προνόμιο" να μην δίνουμε δεύτερη συνεχόμενη ευκαιρία σε δήμαρχο αλλά να βγάζουμε πάντα αυτόν που τιμωρήσαμε την προηγούμενη φορά. Και φυσικά δεν εννοώ μόνο το εναλλάξ παιχνίδι που έχουμε τώρα, αλλά από παλιά ένας Σχετάκης διαδεχόταν έναν Κατζουράκη και το αντίστροφο. Δυο παράλληλες ευθείες, μου είχε πει κάποτε ένας ντόπιος φιλόσοφος.
- Συνηθίζεται λοιπόν και μάλιστα γίνεται και κουβέντα στα συμβούλια τι σου άφησα και τι δεν βρήκα... ή πόσο ύψος έχουν οι οριστικές μελέτες, πόσο τα έργα και πόσα χρήματα θα βρεις στον κουμπαρά. Συνηθίζεται ....
Η αλήθεια είναι οτι εμείς τώρα έχουμε μπόλικο χρήμα και ας μην φαίνεται... φανταστείτε έχουμε χρήμα ακόμα απο τις καταστροφές του 2013 έχουμε και 10.000.000ε απο τις φετινές θεομηνίες (μόνο τέτοιο χρήμα έρχεται δυστυχώς..καταστροφών) έχουμε και κάπου 900.000 Ε που είναι για το σχέδιο πόλεως, έχουμε και τα ανταποδοτικά του Μπάλου - Ελαφονησιού που δεν είναι λίγα, πάνω απο 500.000Ε και απείραχτα .. άρα πάμε γερά για ένα γενικό σουλούπωμα που δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες αν δεν δούμε την Κίσαμο το προσεχές 6μηνο να γίνεται ένα εργοτάξιο. Η νέα δημοτική αρχή έχει χρήμα, έχει εμπειρία, έχει όρεξη... αρκεί να μην κολλήσει μιας και όπως φαίνεται τα προβλήματα που θα βρει θα είναι τα ίδια ή λίγο καλύτερα (χειρότερα για άλλους) απο αυτά που άφησε!!
Πάντως αυτά τα 900.000 Ε κάνουν πολλά εντός σχεδίου πόλης, πολλά, αρκεί να βρουν ποιες είναι οι προτεραιότητες και να μην τα σπάσουν σε μικροποσά που σίγουρα θα χαθούν.
Βέβαια εκτός των άλλων, ο ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου, μιας και δεν θα έχουμε προς το παρόν Τεχνική υπηρεσία, θα πρέπει να είναι άξιοι μηχανικοί... γιατί δίχως αυτούς κι αν περιμένουμε, Περιφέρειες και αντιπεριφέρειες να μας τρέξουν τις μελέτες, ζήτω που καήκαμε...
Με αγωνία λοιπόν περιμένουμε τα τελικά,,,, τι άφησαν οι παλιοί και τι θα παραλάβουν οι  καινούργιοι...
Για να δούμε....

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Γιατί δεν υπάρχει Τεχνική Υπηρεσία;