Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Δυσανασχέτησε το παιντί που έρχεται μια στις τόσες στην πόλη της Κισάμου, επειδή κάποιοι γράφουν για τη καθημερινή παλιοκατάσταση μας, και ειδικά επειδή καυτηριάζουμε τις ουρές των αυτοκινήτων που περιμένουν πως και πως να περάσουν βιαστικά την πόλη μας. Μίζεροι και εσωστρεφείς αυτοί που γράφουν για το κυκλοφοριακό, μίζεροι και εσωστρεφείς όσοι δεν το βουλώνουν και λίαν συντόμως θα πετροβολούν τους επισκέπτες μας. Τελικά ποιος είναι ποιο μίζερος από αυτόν που δεν καταλαβαίνει ότι όποιος γράφει για την κίνηση και τους αγανακτισμένους επισκέπτες μας που χρειάζονται 30 λεπτά να διασχίσουν ένα χιλιόμετρο δρόμου, όποιος γράφει για τις καταστροφές σε Μπάλο και Ελαφονήσι, δεν απευθύνεται στους επισκέπτες μας, αλλά στις εκάστοτε δημοτικές αρχές που δεν μπορούν να λύσουν ένα πρόβλημα που θα ήταν η σωτηρία για την πόλη, αλλά και για τους προορισμούς μας; Ο ξένος που ξαναέρχεται το σκέφτεται πολύ να ξαναπεράσει απο την Κίσαμο στις 10 το πρωί, όχι επειδή τον "πετροβολούν" οι ερασιτέχνες αρθρογράφοι, αλλά επειδή υπάρχει μια χρόνια στασιμότητα σε θέματα υποδομών.
Ποιος αλήθεια πετροβολά την αλήθεια; 
Ένα απο τα πολλά πετυχημένα σχόλια για την
παλιοκατάσταση μας, αυτό του Βαγγέλη Χουδαλάκη!
 Όποιος ζει σε αυτήν την πόλη καθημερινά βλέπει οτι το πρόβλημα διογκώνεται, πολλαπλασιάζεται, γίνεται πληγή και γάγγραινα που μας καταστρέφει και σαν πόλη και σαν προορισμό. Αυτός που έρχεται μια στις τόσες στην πόλη μας, το μόνο που αντιλαμβάνεται είναι οτι συμβαίνει εκείνη την μέρα που ερχεται, τις υπόλοιπες μέρες ειναι αλλού και "λούζεται" με το κρύο αέρα του κλιματιστικού, ξεφυλλίζοντας σελίδες στο f/b.
 Η πόλη της Κισάμου δεν είναι προορισμός, δεν θα γίνει προορισμός, ούτε επειδή δεν έχει ξενοδοχεία, ούτε επειδή δεν έχει πολλούς χαμογελαστούς ανθρώπους, ούτε επειδή το νερό της δεν είναι γλυκό... δεν θα γίνει γιατί της λείπουν πολλά ...κατ' αρχάς το εξής ένα....μια παράκαμψη, ένας περιφερειακός, ένας δεύτερος δρόμος, πες το όπως θέλετε. Όταν θα λυθεί αυτό τότε θα κουβεντιάσουμε για τα υπόλοιπα πολλά.
Φυσικά ως τότε κάποιοι θα συνεχίζουν να πετροβολούν, όχι τους επισκέπτες ή τους βιαστικούς που θέλουν να μας προσπεράσουν αγνοώντας μας, αλλά την κάθε δημοτική αρχή που δεν εξηγεί γιατί δεν μπορεί να φτιαχτεί ένας απο τους παραπάνω δρόμους ώστε να σωθούμε αλλά και να σώσουμε τους προορισμούς μας. Γιατί; Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί;
- Άκου εκεί να φταίνε οι ερασιτέχνες αρθρογράφοι, για την παλιοκατάσταση μας... 


Δεν υπάρχουν σχόλια: