Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1908- 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1984

 Σαν σήμερα γεννιέται ο μεγάλος Κισαμίτης καλλιτέχνης..Μερικές φωτογραφίες απο το αρχείο μου με φωτογραφίες του αξέχαστου Ανυφαντή, στις επισκέψεις που έκανε στην Κίσαμο σαν καταξιωμένος ηθοποιόςπλέον.
 1975 ο Δήμαρχος Αντώνης Σχετάκης τον τιμά σε μια καλοκαιρινή εκδήλωση παίζοντας μας και τον "Χριστόφορος Κολόμβος" του Νίκου Καζαντζάκη στον χώρο του νεοανεγειρόμενου τότε Ι. Ναού τής Ευαγγελίστριας, πριν να το παρουσιάσει στην αθηναϊκή σκηνή.
1982 επί Δημαρχίας Σχετάκη διοργανώνονται για πρώτη, δεν θυμάμαι αν υπήρξε και δεύτερη, τα Κατράκεια, προς τιμή του. Τότε γίνεται και πρώτη αναφορά για την δημιουργία θεάτρου στην γενέτειρα του την Ποταμίδα... ακόμα περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: