Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 21 Μαΐου 2019

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΚΙΣΑΜΟΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ" ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΛΟ

Τοποθέτηση του συνδυασμού «Κίσαμος Πρωτεύουσα δύναμη» στην ανακοίνωση του δήμου Κισάμου «μετά τις συνεχείς ερωτήσεις και οχλήσεις» σχετικά με τον δρόμο προς Μπάλο:
Εφόσον ο δήμος Κισάμου εμπλέκεται ως φορέας στην προεκλογική περίοδο, και μπαίνει στην διαδικασία «ενημέρωσης» για την διαδικασία ακύρωσης (από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης) των παράνομων απευθείας αναθέσεων δύο παλιών έργων που ο δήμος δεν δημοπρατούσε από το 2017, έχουμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε τους δημότες  μας τα παρακάτω:
1. Δύο μελέτες εγκεκριμένες από το 2017 η δημοτική αρχή τις κρατούσε στα συρτάρια και δεν τις δημοπρατούσε και μόλις ο δήμος κηρύχθηκε σε έκτακτη ανάγκη τον περασμένο Ιανουάριο, αποφάσισε το πρωτοφανές: να κρίνει τα παλιά αυτά έργα κατεπείγοντα και να προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις (χωρίς διαγωνισμό) σαν να αφορούσαν πρόσφατες ζημιές.
2. Η δημοτική αρχή είχε ενημερωθεί και εγγράφως από τον κ. Σκουλάκη να μην προχωρήσει στις παράνομες αυτές ενέργειες, γιατί θα είχαν πολύ σοβαρές επιπτώσεις στον δήμο.
3. Η δημοτική αρχή αγνόησε τους πάντες και αποφάσισε να αναθέσει τα έργα, αλλά το κυριότερο: να υπογράψει συμβάσεις και αυτές να ξεκινήσουν πριν λάβει έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου!!! Αυτό δεν το τόλμησε ούτε το υπουργείο Υποδομών σε κατεπείγοντα θέματα, γι’ αυτό και η απόφαση ακύρωσης αναφέρει πως οι συμβάσεις αυτομάτως καθίστανται άκυρες.
4. Ακολούθησε η προσφυγή και οι ενέργειες  κατά της απόφασης. Έτσι φτάσαμε στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης που έκρινε τις αποφάσεις για την απευθείας ανάθεση των 2 αυτών έργων ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, δηλαδή δεν είχαν κάποιο μικρό γραφειοκρατικό πρόβλημα, ήταν παράνομα όλα τα βήματα που ακολουθήθηκαν. Όποιος θέλει και ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει της συγκεκριμένη απόφαση που έχει αριθμό διαύγειας «ΨΡΟΠΟΡ1Θ-Ο29» και να διαπιστώσει του λόγου το αληθές.
5. Αν δεν προέβαινε η αντιπολίτευση σε αυτές τις ενέργειες, τότε στον δήμο θα ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΤΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥΣ τις περίπου 240.000€ της σύμβασης του ενός έργου (που είχε αρχικό ύψος  432.759,38€), το οποίο χρηματοδοτούνταν από το Περιφερειακό Ταμείο Κρήτης, ενώ θα έχανε και πόρους από το έργο που χρηματοδοτείται από τα τέλη του Μπάλου, καθώς ο δήμος το συμβασιοποίησε με έκπτωση 12% και όχι περίπου 40% που θα λάμβανε αν το δημοπρατούσε.
6. Η πρόσφατη και εξαιρετικά καθυστερημένη προσφυγή του δήμου κατά της ακύρωσης γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους, καθώς και ένας μη γνώστης καταλαβαίνει ότι μια τόσο παράνομη απόφαση δεν μπορεί να γίνει δεκτή από καμιά υπηρεσία.
Ας διαβάσουν οι δημότες την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Σημειώνουμε ότι η αντιπολίτευση ψήφισε όλες τις πραγματικά κατεπείγουσες αναθέσεις του δήμου από τις πρόσφατες θεομηνίες ,ύψους σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ. Δεν θα επανέλθουμε και δεν επιθυμούμε νέο κύκλο αντιπαραθέσεων. Απλά οφείλαμε να απαντήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: